Notícies

2 d'octubre de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar impulsa la musicoteràpia en salut mental

L’Hospital del Mar impulsa la musicoteràpia en salut mental

Ho fa gràcies al conveni signat entre la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i l'empresa Laboratorio Reig Jofre. L'objectiu és portar aquest tipus de teràpia a les persones ingressades a la unitat de subaguts de salut mental del Centre Fòrum, per oferir-los un espai on poder treballar aspectes de benestar emocional i socialització.

La Fundació Amics de l'Hospital del Mar i l'empresa catalana Laboratorio Reig Jofre han arribat a un acord per impulsar la musicoteràpia a la unitat de subaguts de salut mental del Centre Fòrum de l'Hospital del Mar. El projecte ja està en marxa gràcies a una col·laboració per part de Reig Jofre, que reflecteix el compromís constant de la companyia per a millorar la qualitat de vida de persones i malalts generant un impacte positiu en comunitats vulnerables.

Musicoteràpia_salut_mental

La iniciativa vol portar la musicoteràpia a les persones ingressades al centre amb l'objectiu que puguin millorar la relació i el vincle dels participants així com l'autoestima i el benestar psicopatòlogic. També disminuir l'apatia, promoure l'estimulació sensorial, afavorir la comunicació i l'expressió, i fomentar el desenvolupament d'habilitats comunicatives i socials.

Musicoteràpia_salut_mental

Les sessions, amb grups d'una quinzena de pacients, van a càrrec de l'Institut Català de la Musicoteràpia, amb la supervisió dels professionals de l'Institut de Salut Mental de l'Hospital del Mar. La musicoteràpia és una teràpia artístic-creativa amb elements que produeixen efectes i reaccions al cervell que la converteix en una bona eina per a l'estimulació i per a la rehabilitació. Aquest espai permet incrementar la consciència corporal i emocional, treballar la comunicació i fomenta la interrelació interpersonal.

L'Hospital del Mar té una àmplia experiència en l'ús de la musicoteràpia en pacients psiquiàtrics, amb projectes posats en marxa amb èxit al Centre Emili Mira, així com en pacients ingressats la Unitat de Cures Pal·liatives i per a pacients crítics ingressats a la Unitat de Cures Intensives. Aquestes iniciatives formen part de la política d'humanització impulsada per la institució, en col·laboració amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat