Notícies

29 de setembre de 2023 - Informació general

El Servei de Pediatria participa en el dispositiu assistencial d’infermera especialista a les escoles d’educació especial

El Servei de Pediatria participa en el dispositiu assistencial d’infermera especialista a les escoles d’educació especial

Les infermeres de l'Hospital del Mar ofereixen assessorament i formació als professionals que treballen a les dues escoles d'educació especial de l'àrea d'influència del centre, CEE Concha Espina i l'Escola La Sagrera.

Tres professionals d'infermeria del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar formen part del dispositiu d'infermera especialista a les escoles d'educació especial posat en marxa pel Consorci Sanitari de Barcelona en col·laboració amb els centres hospitalaris de la Dreta de l'Eixample. En concret, treballen amb les escoles de l'àrea d'influència de l'hospital, el CEE Concha Espina i l'Escola La Sagrera. El programa es va posar en marxa a inicis d'aquest any.

Montse Pares_Daniel_Veiga_Yasmina_Ros

D’esquerra a dreta, Montse Parés, Daniel Veiga i Yasmina Ros

L'equip, format per Yasmina Ros, Daniel Veiga i Montse Parés, dona suport a l'equip docent dels dos centres en el dia a dia dels alumnes i a les situacions de salut derivades de les seves patologies, que abasten un ampli espectre, incloses malalties neurofisiològiques i cognitives. Els tres professionals de l'Hospital del Mar asseguren que "estem molt contents amb aquesta iniciativa, perquè considerem molt interessant poder atendre i fer el seguiment de la salut d'aquests infants de la nostra comunitat".

La seva tasca inclou també la formació dels professionals dels centres educatius per poder fer front a possibles eventualitats amb els alumnes, com ara, portar a terme una RCP o com actuar davant un cas d'anafilaxi, o l'avaluació de cada perfil per respondre a les seves necessitats. A la vegada, es porten a terme les cures necessàries als infants i es fa d'enllaç entre les escoles i els professionals sanitaris de referència de les famílies.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat