Notícies

2 de juliol de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar incorpora l’ablació per radiofreqüència per al tractament de miomes a l’úter

L’Hospital del Mar incorpora l’ablació per radiofreqüència per al tractament de miomes a l’úter

Aquesta tècnica està indicada per a destruir o reduir aquestes lesions benignes sense necessitat d'ingrés hospitalari i amb una reducció de complicacions. S'aplica en casos de miomes d'úter simptomàtics amb desig de conservar l'úter, evitant així la necessitat d'una cirurgia major.

El Servei d'Obstetrícia i Ginecologia ha començat a fer servir la tècnica de l'ablació per radiofreqüència per al tractament de miomes d'úter. La primera intervenció es va portar a terme el passat 12 de juliol. Fins ara, s'ha emprat en quatre ocasions. Aquest abordatge és mínimament invasiu i amb la seva utilització s'evita la cirurgia i no fa falta l'ingrés hospitalari.

Ablació_miomes

L'ús d'aquesta tècnica està indicat per a casos de lesions simptomàtiques amb desig de conservar l'úter. Amb ella s'aconsegueix una reducció del dolor i es minimitza el sagnat. Fa servir radiofreqüència, que s'aplica amb una agulla que s'introdueix per via vaginal i guiada per ecografia amb sedació anestèsica.

Ablació_miomes

L'aplicació de l'energia a les lesions provoca la seva necrosi coagulativa, fent que es redueixi el seu volum i els símptomes associats. D'aquesta manera s'evita danyar el múscul de l'úter. El tractament habitual en aquest tipus de lesions és el quirúrgic. Això comporta múltiples comorbiditats i pot arribar a l'extirpació uterina.

 

Els miomes d'úter

Es tracta de tumors benignes, que afecten 7 de cada de 10 dones i que poden produir múltiples símptomes, com ara, sagnat uterí abundant, que pot provocar anèmies severes, així com dolor, pressió, dolor a les relacions sexuals, infertilitat associada a fallades a la implantació embrionària i avortaments de repetició. Tot plegat repercuteix en una baixa qualitat de vida de les dones afectades.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat