Notícies

18 de juliol de 2023 - Informació general

El conseller de Salut, Manel Balcells, visita la nova sala de dissecció del Campus Universitari del Mar

El conseller de Salut, Manel Balcells, visita la nova sala de dissecció del Campus Universitari del Mar

Acompanyat de la rectora de la UPF, Laia de Nadal, i el president del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Joan Puigdollers, el conseller ha visitat la nova sala de dissecció del campus que se suma a altres instal·lacions especialitzades per oferir una docència en Medicina d'alta qualitat. 

Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha visitat avui, dimarts 18 de juliol, les instal·lacions del Campus Universitari del Mar, acompanyat per la rectora de la Universitat Pompeu Fabra, Laia de Nadal, i el president del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Joan Puigdollers. Durant la trobada, el conseller ha pogut visitar la nova sala de dissecció i les aules d'Habilitats Clíniques i Simulació Mèdica, infraestructures clau per garantir la docència d'alta qualitat del grau en Medicina de la UPF impartit en col·laboració amb l'Hospital del Mar. 

Visita_conseller_sala_dissecció

La visita ha començat fent una parada a la nova sala de dissecció, la qual està dotada de diverses eines audiovisuals per tal que l'alumnat pugui gaudir de les explicacions del professorat clínic especialitzat des de qualsevol punt de la sala, mentre treballa amb la seva pròpia mostra. Amb l'objectiu de fomentar la recerca i la docència d'alta qualitat a càrrec del professorat del Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la UPF i de l'Hospital del Mar, la sala disposa de tres zones de treball: una cambra refrigerada, un despatx tècnic i la pròpia sala de dissecció, que ocupa la major part de l'espai docent. 

Visita_conseller_sala_dissecció

El conseller també ha visitat les aules d'Habilitats Clíniques i de Simulació Mèdica. Espais que recreen a la perfecció una consulta del CAP, un box d'urgències o una habitació d'un hospital, tant pel que fa als espais com als materials disponibles. A més, les sales estan equipades amb maniquins especialitzats que permeten a l'alumnat practicar tècniques bàsiques com una traqueotomia, o sentir el batec de diferents ritmes cardíacs per agafar confiança, simulant situacions que posteriorment es trobaran en les seves pràctiques hospitalàries.  

 

Sobre la sala de dissecció

Des que la UPF va arrencar el seu propi grau en Medicina amb l’Hospital del Mar el curs 2021-2022, el Campus Universitari del Mar ha construït les infraestructures necessàries per poder garantir la docència de totes les assignatures del grau, a les seves pròpies instal·lacions. Ara, amb l'estrena d'aquesta infraestructura clau per l'aprenentatge dels futurs metges i metgesses, que ha suposat una inversió d'uns 350.000 euros, culmina la creació d'instal·lacions especialitzades a la Facultat de Medicina i Ciències de la Vida. 

 

La sala de dissecció entrarà en funcionament el proper curs 2023-2024, així com un programa propi de la UPF de donació de cossos. La creació d'aquesta sala respon a una necessitat de la Facultat des que es van començar a impartir estudis en Medicina, inicialment en el grau interuniversitari amb la Universitat Autònoma de Barcelona, l'any 2008. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat