Notícies

14 de juliol de 2023 - Informació general

Compromís i suport amb el col·lectiu LGTBIQ+

Compromís i suport amb el col·lectiu LGTBIQ+

Amb motiu de la celebració a la ciutat del Pride Barcelona 2023 aquests dies 13, 14 i 15 de juliol, la Comissió d'Igualtat, les i els professionals, els equips de direcció de l'Hospital del Mar i de tots els seus centres expressen el seu suport  a les persones del col·lectiu LGTBIQ+ i a les seves associacions que lideren i impulsen com a demanda històrica la reivindicació dels drets d'aquest col·lectiu, removent els obstacles que durant molts anys els hi han impedit exercir plenament la seva ciutadania.

La igualtat i no discriminació és un principi jurídic universal proclamat en diferents textos internacionals sobre drets humans, reconegut a més com un dret fonamental en el nostre ordenament jurídic. L'article 2 de la Declaració Universal de Drets Humans declara que tota persona té els drets i llibertats proclamats en ella, sense cap distinció de raça, color, sexe, idioma, religió, opinió política o de qualsevol altra índole, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició.


Amb aquest esperit, la nostra institució participa, juntament amb 13.000 entitats més, de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, que marca els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) el principal dels quals, és millorar les polítiques socials i de salut. A aquest respecte el nostre Pla Estratègic, integra dins del seu primer eix "L'Atenció a les persones, professionals i societat", fomentant polítiques d'inclusió, conciliació i entorns laborals saludables.


Des de la constitució de la Comissió d'Igualtat per l'elaboració de la primera edició del Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes de l'any 2008, estem treballant per garantir les mateixes oportunitats professionals a la feina i l'absència de qualsevol mena de discriminació en la relació laboral i la no tolerància de cap comportament contrari a la llibertat, la dignitat, i la integritat física i psíquica dels treballadors i treballadores, pacients, proveïdors/ores, i qualsevol altra persona vinculada d'alguna manera a la nostra institució.

 

Aplicant a més, una política preventiva i d'abordatge per protegir el personal contra qualsevol classe d'assetjament i facilitant informació i formació, tant a les persones treballadores com a la direcció, sobre els assumptes relacionats amb aquestes conductes no desitjades.


En aplicació de la recent Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI que té com a objectiu desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBIQ+ erradicant les situacions de discriminació, envers la seva l'orientació sexual, identitat sexual, i l'expressió de gènere, volem reiterar:


1.- El nostre compromís per a la igualtat real i efectives de tots i totes les professionals que integren la nostra institució.

2.- Garantir dins de la nostra institució espais de treball segurs i unes relacions laborals basades en la llibertat i el respecte a les persones.

3.- Manifestar el nostre posicionament de tolerància zero davant la concurrència en tota l'organització de conductes constitutives de qualsevol existència d'assetjament o discriminació vers aquest col·lectiu.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat