Notícies

13 de juliol de 2023 - Informació general

La secció de Cirurgia de Còlon i Recte arriba a les cent intervencions portades a terme amb abordatge robòtic

La secció de Cirurgia de Còlon i Recte arriba a les cent intervencions portades a terme amb abordatge robòtic

El passat 7 de juliol es va arribar a aquesta xifra, en una cirurgia a una pacient que es va sotmetre a una hemicolectomia dreta amb anastomosi intracorporal per una neoplàsia de còlon dret.

L'aposta de l'Hospital del Mar pels avenços tecnològics per millorar l'atenció als pacients ha viscut una nova fita, arribant a les cent cirurgies portades a terme amb el robot quirúrgic da Vinci Xi per part de la secció de Cirurgia de Còlon i Recte del Servei de Cirurgia General. Una fita assolida el passat 7 de juliol amb una hemicolectomia dreta amb anastomosi intracorporal en una pacient amb neoplàsia de còlon dret.

100_cirurgies_robòtiques

100_cirurgies_robòtiques

100_cirurgies_robòtiques

L’equip responsable de la intervenció

La primera cirurgia portada a terme amb aquesta tecnologia per part de la secció de Còlon i Recte es va portar a terme el gener de l'any 2021. Dos membres de la secció, les doctores Marta Pascual, responsable de la secció, i Sandra Alonso, estan acreditades per utilitzar el robot quirúrgic, mentre que la Dra. Marta Jiménez Toscano està en procés d'acreditació.

Aquest tipus d'abordatge té, com apunta la Dra. Pascual, "clars avantatges de visió i mobilitat dels instruments, el que aporta més precisió per al cirurgià". La secció de cirurgia de còlon i recte aposta fermament per oferir als seus pacients aquest tipus d'abordatge mínimament invasiu, per la qual cosa, el seu objectiu és que tots els seus membres s'acreditin en un període curt de temps quan es pugui tenir més accés a la plataforma.

 

El robot da Vinci xi a l'Hospital del Mar

La primera intervenció portada a terme amb aquest robot al centre es va fer el 5 de març de 2020. Es va tractar d'una cirurgia d'una prostatectomia radical, feta per l'equip del Servei d'Urologia. La seva utilització permet abordar casos d'alta complexitat amb una aproximació mínimament invasiva, amb una reducció de les possibles complicacions postquirúrgiques i retallant l'estada dels pacients a l'hospital.

L'Hospital del Mar compta amb un robot da Vinci xi d'última generació. Amb aquesta plataforma, el cirurgià, des d'una consola, controla els braços que tenen contacte directe amb el pacient. L'ús del robot permet portar a terme un tipus de cirurgia mínimament invasiva i facilita tant la visió com la mobilitat i, a més, permet l'abordatge d'espais als quals difícilment s'accedeix mitjançant altres tècniques.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat