Notícies

12 de juliol de 2023 - Informació general

Professionals de l’Hospital del Mar participen com a editors i autors en el primer llibre que es publica sobre elastografia centrat en la seva aplicació al sistema múscul esquelètic

Professionals de l’Hospital del Mar participen com a editors i autors en el primer llibre que es publica sobre elastografia centrat en la seva aplicació al sistema múscul esquelètic

El publica l'editorial Springer. Els doctors Alberto Solano i Salvatore Marsico, del Servei de Radiologia, han estat els encarregats de coordinar els continguts com a editors.

L'Hospital del Mar ha tingut un especial protagonisme en el primer llibre sobre l'elastografia aplicada al sistema múscul esquelètic. La publicació, 'Elastography of the Musculoeskeletal System', l'acaba de publicar l'editorial Springer.

Llibre_elastografia

Autors del llibre

El Dr. Alberto Solano, responsable de la Unitat de Sistema Múscul Esquelètic del Servei de Radiologia, integrat a la xarxa Dibi, i el Dr. Salvatore Marsico, metge adjunt del mateix servei, són els editors del llibre. Això els ha permès coordinar la seva edició, reclutant a autors de referència mundial sobre els temes que s'hi tracten. Així, els diferents capítols repassen l'aplicació d'aquesta tècnica diagnòstica a la pell, nervis, tendons, tumors i lligaments.

El Dr. Josep Maiques, cap del Servei de Radiologia, així com els doctors Ivan Garcia, Anna Agustí i Maria Pumar, del mateix servei, i els doctors Irene Carrión-Barberà i Tarek Carlos Salman, del Servei de Reumatologia, també hi participen. En concret, repassen aspectes relacionats amb l'aplicació general de l'elastografia i la seva aplicació a patologies de reumatologia i inflamatòries.

L'elastografia shear wave o elastografia quantitativa, és una tècnica ecogràfica que permet avaluar la rigidesa dels teixits, basant-se en el fet que aquests transmeten les ones de manera diferent als teixits tous. Té aplicacions a diversos òrgans i sistemes de la pell i, a diferència d'altres mètodes diagnòstics, facilita una avaluació quantitativa de la rigidesa del teixit, permetent caracteritzar-lo millor. Es tracta d'una tècnica no invasiva amb la qual es pot seguir en temps real l'evolució de les lesions i la resposta al tractament.

Podeu consultar la publicació en aquest enllaç https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-31054-6

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat