Notícies

14 de juny de 2023 - Informació general

El Dr. Joaquim Gea dirigirà un número especial de la revista Cells dedicat als biomarcadors per la malaltia pulmonar obstructiva crònica

El Dr. Joaquim Gea dirigirà un número especial de la revista Cells dedicat als biomarcadors per la malaltia pulmonar obstructiva crònica

El cap emèrit del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar i investigador de l’Hospital del Mar Research Institute, ha estat escollit per la seva experiència en aquest camp. Aquest número especial es publicarà abans de final d'any.

El Dr. Joaquim Gea, cap emèrit del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mari coordinador del Grup de recerca en Miogènesi, Inflamació i Funció Muscular de l’Hospital del Mar Research Institute, ha estat escollit per la revista Cells per a dirigir com a editor un número especial sobre els biomarcadors per la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). La publicació, prevista per final d'any, es convertirà també en un llibre.

Joaquim_Gea

El Dr. Joaquim Gea

El Dr. Gea ha estat escollit per la seva experiència en treballs de temàtica similar i el seu treball en metabolòmica durant una estada a Israel, concedida per l'hospital. Precisament, el número especial, Metabolomics Research in Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD), se centrarà en els biomarcadors metabolòmics de diagnòstic en aquesta patologia. El Dr. Gea hi participarà també com a autor i escollirà tant els temes com els autors de la resta dels articles que en formaran part.

Aquest número especial inclourà estudis que cobriran la clínica i els mecanismes de biologia cel·lular, biologia molecular, biofísica i fisiopatologia de la malaltia pulmonar obstructiva crònica i les seves exacerbacions. L'objectiu és avançar en el seu estudi, donada la varietat de presentacions clíniques (fenotips) presents i la necessitat d'obtenir marcadors clínics i biològics per poder personalitzar el diagnòstic i el tractament.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat