Notícies

13 de juny de 2023 - Informació general

Els premis La Mar de Saludable aposten per una alimentació sana

Els premis La Mar de Saludable aposten per una alimentació sana

La cinquena edició dels guardons, que s'han lliurat en el marc de la Jornada Activa't, ha premiat tres propostes que impulsen millores a l'alimentació dels professionals i que s'adapti a aquelles persones amb intoleràncies alimentàries.

La cinquena edició dels premis La Mar de Saludable, que s'han atorgat aquest 13 de juny, han seleccionat tres projectes que aposten per impulsar millores en l'alimentació dels professionals de l'Hospital del Mar. Els premis s'han lliurat en el marc de la Jornada Activa't. La presentació de la jornada ha anat a càrrec de l'adjunta a la gerència de l'Hospital del Mar, la Dra. Cristina Iniesta, que ha destacat que totes "les activitats que promou el programa tenen el suport de l'evidència científica".

Premis_La_Mar_de_Saludable

La Dra. Cristina Iniesta a la presentació de la jornada

El primer premi ha estat ex aequo per a les propostes 'Cuidem als professionals amb intoleràncies alimentàries', de Mercè Tarré, i 'Menjar sense gluten', de Montserrat Meca. Totes dues proposen la inclusió d'opcions als menús per a persones amb intoleràncies alimentàries, aconseguint així una major confiança i sentiment d'inclusió entre els i les professionals.

Premis_La_Mar_de_Saludable

Montserrat Meca i Mercè Tarré

En el cas del segon premi, també es fa referència a l'alimentació a l'Hospital. La proposta seleccionada, 'Refrigeris per a professionals saludables i aptes', de Rut Fuentes, demana que els refrigeris que s'ofereixen als i les professionals que treballen al torn de nit segueixin les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut. Així, suggereix que s'hi incloguin fruites, verdures, llegums, fruits secs i cereals integrals, reduint la presència de greixos, sobretot saturats i trans de producció industrial. També que es tinguin en compte possibles intoleràncies alimentàries a l'hora de dissenyar aquests refrigeris.

Premis_La_Mar_de_Saludable

Rut Fuentes

El tercer premi ha estat per al projecte presentat per Anna Abadía, que proposa la creació d'un Grup de creixement personal per a professionals. Es basa en l'atenció grupal com a eina per a reforçar les capacitats de les persones mitjançant les relacions i els vincles que es produeixen.

Premis_La_Mar_de_Saludable

Anna Abadía

La subdirectora de Promoció de la Salut del departament de Salut, Ana Bocio, ha explicat que el programa La Mar de Saludable "està en la línia d'oferir opcions saludables i obrir-se a la comunitat". En aquest sentit, la Dra. Olga Pané, gerent de l'Hospital del Mar, ha volgut recordar "el compromís a llarg termini de l'hospital amb el programa".

Premis_La_Mar_de_Saludable

Ana Bocio

Premis_La_Mar_de_Saludable

Olga Pané

Premis_La_Mar_de_Saludable

Activitat a càrrec de la Fundació Claror

La Jornada Activa't ha acabat amb una activitat esportiva dirigida per tècnics de la Fundació Claror, que ha consistit en estiraments, moviments articulars i respiració. Un exemple del tipus d'activitat física que impulsa el programa La Mar de Saludable, com ara els projectes Posa't en marxa i Recol·loca't. Si necessiteu més informació, podeu consultar el sharepoint del programa en aquest enllaç https://psmar.sharepoint.com/sites/LaMardeSaludable2

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat