Notícies

13 de juny de 2023 - Informació general

El Servei de Psiquiatria guanya dos premis al Congrés de la Sociedad Española de Patología Dual

El Servei de Psiquiatria guanya dos premis al Congrés de la Sociedad Española de Patología Dual

Els seus professionals han obtingut l'accèssit al millor pòster i al millor cas clínic al congrés, celebrat a Sevilla de l'1 al 3 de juny.

El Servei de Psiquiatria de l'Hospital del Mar torna del Congrés de la Sociedad Española de Patología Dual, celebrat a Sevilla de l'1 al 3 de juny, amb dos premis. D'una banda, ha obtingut l'accèssit al millor pòster per un treball on s'avaluen els factors de risc relacionats amb els intents de suïcidi en pacients amb patologia dual. I de l'altre, l'accèssit al millor cas clínic per l'anàlisi del cas d'un pacient complex amb conductes de risc i chemsex.

Premis_Patologia_Dual

La Dra. Ana Maria Coratu, a l’acte de lliurament de l’accèssit al millor pòster

El primer treball, 'Suicide attemps in patients with substances use. A descriptive study of patients attending Dual Diagnosis Unit', analitza dades de 464 pacients ingressats a la Unitat de Patologia Dual del Centre Dr. Emili Mira de l'Hospital del Mar. Tot i registrar-se més ingressos en homes, les dones presenten més risc de temptativa de suïcidi, en un 58% dels casos. La substància d'abús més habitualment relacionada és l'alcohol en dones i la cocaïna en homes, i la comorbiditat associada més prevalent, el trastorn de personalitat. L'estudi el signen, Ana Maria Coratu, Gerard Mateu-Codina, Rosa Sauras Quetcuti, Daniel Garcia-Fuentes, Maria Robles-Martínez, Lina Maria Oviedo-Peñuela, Alexandra Garcia-Guix, Miguel García-Jiménez, Josep Martí Bonany, Claudio Castillo Buenaventura, Marta Torrens Mèlich i Francina Fonseca. 

Premis_Patologia_Dual

Autores del segon estudi premiat. D’esquerra a dreta, Clara Cardelús Ylla-Català, Yani Lledó Santos, Estefanía Gago Quintela i Sandra Martínez Fenollar

L'altre treball premiat ha estat 'Chemsex y otras conductes de riesgo en adolescente. Caso complejo. ¿Qué hacer cuando ya se ha intentado todo', i l'han liderat Estefanía Gago Quintela, Sandra Martínez Fenollar, Clara Cardelús Ylla-Català i Yani Lledó Santos. En ell es va analitzar el cas d'un noi de 17 anys, a qui feia seguiment l'Equip Guia AIS Litoral i Esquerra del Servei de Psiquiatria, que porta a terme intervenció comunitària per a casos complexos. El pacient estava diagnosticat de Trastorn de l'Espectre Alcohòlic Fetal, TDAH, trastorn de conducta i funcionament intel·lectual límit, amb consum de substàncies en el context de pràctiques de chemsex. Les autores van analitzar-hi la seva alta complexitat i en van descriure les dificultats d'abordatge i les alternatives terapèutiques.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat