Notícies

8 de juny de 2023 - Informació general

Beca de la Societat Catalana de Cardiologia per a un projecte de recerca que adaptarà els materials informatius sobre cardiopatia isquèmica per als pacients Sud asiàtics

Beca de la Societat Catalana de Cardiologia per a un projecte de recerca que adaptarà els materials informatius sobre cardiopatia isquèmica per als pacients Sud asiàtics

La iniciativa la lidera el Dr. Marc Llagostera, de l'Hospital del Mar, i compta amb la col·laboració dels hospitals Vall d'Hebron, Bellvitge i Moisès Broggi.

El Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar lidera el projecte 'Pul-Cat: Optimització de la Competència Lingüística i Cultural de les Intervencions Educacionals en Prevenció Secundària en Pacients d'Origen Sud asiàtic Ingressats per Cardiopatia Isquèmica', que ha rebut una beca de 10.000 euros de la Societat Catalana de Cardiologia. El lliurament de la beca s'ha fet en el marc del congrés de l'entitat, celebrat del 31 de maig al 2 de juny a Barcelona.

Beca_Marc_Llagostera

La Dra. Sonia Ruiz i el Dr. Marc Llagostera a l’acte de lliurament de la beca

L'estudi busca assolir l'adaptació lingüística i cultural dels materials informatius sobre cardiopatia isquèmica, així com dels consentiments informats dels procediments invasius, sessions educatives dins del pla de rehabilitació cardíaca i dels plans de medicació, per a pacients Sud asiàtics, principalment del Pakistan. D'aquesta manera es vol "millorar el coneixement sobre la seva malaltia", explica el Dr. Marc Llagostera, metge adjunt del Servei de Cardiologia i investigador principal del projecte. "Esperem millorar l'adherència d'aquestes persones al tractament, la motivació per als canvis d'estil de vida cardiosaludables, i un major control dels factors de risc cardiovasculars en prevenció secundària", afegeix. La paraula 'pul' significa pont en urdú, idioma principal del Pakistan, i aquest és l'objectiu primordial del projecte, bastir ponts de comunicació addicionals amb aquest col·lectiu de pacients en ràpid creixement a Catalunya.

Per part de l'Hospital del Mar formen part de l'equip investigador els Drs. Llagostera, que n'és l'investigador principal, Sonia Ruiz i Miguel Cainzos, tots dos mentors sèniors del projecte, la infermera de prevenció cardiovascular Núria Rodríguez, i la mediadora cultural Nasra Zafar. Per part de l'Hospital Vall d'Hebron, hi participen els Drs. Aitor Uribarri i Laia Mila. També en formen part el Dr. Roman Freixa, de l'Hospital Moisès Broggi, i el Dr. Albert Ariza, de l'Hospital de Bellvitge.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat