Notícies

7 de juny de 2023 - Informació general

La solidaritat que regala vida

La solidaritat que regala vida

Aquest 7 de juny se celebra el Dia del Donant d'òrgans i teixits. Una decisió altruista i voluntària que, a l'Hospital del Mar, només aquest 2023, han pres tretze persones. A banda, hi ha 22 pacients en estudi o a l'espera d'un trasplantament de donant viu.

Cada primer dimecres del mes de juny es commemora el Dia del Donant d'òrgans i teixits, una ocasió per agrair la seva generositat a les persones que prenen aquesta decisió, totalment altruista i voluntària, i a les seves famílies. L'any 2022 es van realitzar 32 donacions a l'Hospital del Mar i en el que portem de 2023, ja han estat tretze. A aquestes persones cal sumar els sis pacients que ja estan preparats per a un trasplantament renal de donant viu i altres setze que ara es troben en estudi.

Trasplantament_Donant_viu

La donació pot ser tant d'òrgans, ronyons, cor, pulmons, fetge, pàncrees i intestí, com de teixits, com és el cas de la còrnia, la pell, ossos, tendons i músculs, vàlvules cardíaques i artèries i venes. Aquestes donacions van permetre portar a terme 117 trasplantaments al centre l'any passat, i una xifra rècord de 1.346 a tot Catalunya. Un treball en el qual estan implicats metges i metgesses, infermeres, auxiliars i lliterers dels serveis de Nefrologia i d'Urologia, de Coordinació de Trasplantament i d'Anestesiologia. També els de Medicina Intensiva, Malalties Infeccioses, Anatomia Patològica, Cardiologia, Pneumologia i Endocrinologia, així com el personal d'Admissions, Treball Social i altres.

Dia_donant_òrgans

Dia_donant_òrgans

Candelaria i la Teresa, germanes i pacients de més de 75 anys, donant i receptora en un trasplantament renal

Per a més informació sobre la donació https://trasplantaments.gencat.cat/ca/la_donacio/

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat