Notícies

1 de juny de 2023 - Informació general

75 anys investigant per a la salut de les persones

75 anys investigant per a la salut de les persones

L'IMIM commemora 75 anys d'incansable labor investigadora amb el propòsit de millorar la salut de les persones a través de la ciència biomèdica d'excel·lència. El que va començar l'any 1948 com un pavelló d'investigacions mèdiques sobre malalties tropicals i patologies infeccioses a l'Hospital del Mar, inaugurat pel premi Nobel de Medicina Sir Alexander Fleming, ha esdevingut en el segle XXI un centre de referència nacional i internacional de la recerca biomèdica, amb projectes capdavanters en les ciències de la salut i de la vida.

El pròxim 9 de juny iniciem els actes de celebració d'aquesta efemèride, celebració en la qual volem reivindicar el present i futur de la recerca que estem desenvolupant, retre homenatge a tots els professionals que han fet possible aquests 75 anys d'història en una celebració que ens agradaria que fos compartida amb la ciutadania.

Amb aquest objectiu hem organitzat la programació d'activitats al voltant de tres grans eixos: institucional, científic i sociocultural.

En aquest sentit, i en l'àmbit sociocultural, destaquem una exposició històrica fotogràfica comissariada per l'historiador Daniel Venteo, que té per objectiu apropar a la ciutadania, amb imatges i documents inèdits, la trajectòria històrica de la institució i les fites científiques més importants aconseguides pels investigadors al llarg d'aquests 75 anys d'història. El visitant es podrà familiaritzar amb aquelles patologies a les quals la comunitat científica ha dedicat la seva recerca. Des de les malalties contagioses més habituals a partir de la dècada dels cinquanta, fins a la recerca més innovadora i actual. L'exposició s'inaugurarà el pròxim dia 9 de juny al Passeig Marítim de Barcelona i la podreu visitar al llarg de tot l'estiu.

També volem oferir una mirada al present i futur, posicionar i enfortir la nostra imatge com una institució pública de recerca biomèdica dedicada a la generació de coneixement d'alt nivell al servei dels pacients i de la societat en general.

A la tardor continuarà la celebració amb l'organització d'una jornada científica de gran interès per a la comunitat investigadora per acabar amb l'edició d'una publicació sobre l'estudi històric elaborat per l'historiador Daniel Venteo.

I abans de Nadal esperem poder compartir en un acte institucional amb autoritats de l'entorn científic i de salut i amb tots vosaltres la cloenda d'aquesta commemoració.
 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat