Notícies

2 de juny de 2023 - Informació general

Professionals del Servei de Medicina Intensiva viatgen a Ruanda dins la iniciativa ‘UCI sin fronteras’ de la SEMICYUC

Professionals del Servei de Medicina Intensiva viatgen a Ruanda dins la iniciativa ‘UCI sin fronteras’ de la SEMICYUC

Les infermeres Maria Vidal i Cristina Mestre i la metgessa Maria Fernández-Real ja es troben al país africà, on ajudaran a formar els professionals locals en l'especialitat de medicina intensiva. L'Hospital del Mar hi ha col·laborat amb una donació de material fungible i medicaments.

Tres professionals del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, les infermeres Maria Vidal i Cristina Mestre, i la metgessa Maria Fernández-Real es troben a Ruanda dins el projecte de cooperació 'UCI sin fronteras', impulsat per la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC). Es tracta d'una iniciativa de cooperació destinada a ajudar a formar als professionals locals com a especialistes en medicina intensiva.

UCI_Ruanda

L'estada de les tres professionals serà de tres setmanes, fins al 18 de juny, durant les quals treballaran a dos centres ruandesos, els hospitals de Nemba i de Ruhengueri. La seva tasca serà formar i entrenar el personal mèdic i d'infermeria de les seves unitats de cures intensives. A Ruanda no existeix l'especialitat de medicina intensiva, per la qual cosa aquest projecte permet millorar la capacitació dels professionals locals.

UCI_Ruanda

Les tres professionals a l’aeroport del Prat

A la vegada, l'Hospital del Mar ha fet una donació de material fungible i medicaments per aquests dos centres. Les professionals han aprofitat el seu període de vacances personals per participar en aquesta iniciativa.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat