Notícies

25 de maig de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar i la Fundació Paliaclinic reprenen el programa Al teu costat, orientat a l’acompanyament dels pacients ingressats a l’UCI i les seves famílies

L’Hospital del Mar i la Fundació Paliaclinic reprenen el programa Al teu costat, orientat a l’acompanyament dels pacients ingressats a l’UCI i les seves famílies

L'Hospital del Mar i la Fundació Paliaclinic han signat un conveni de col·laboració per reprendre el programa Al teu costat. Oferiran acompanyament i suport als pacients ingressats al Servei de Medicina Intensiva en situació de malaltia greu o en procés de final de vida i als seus familiars i cuidadors.

L'Hospital del Mar continua apostant pel programa d'humanització de les cures a les persones ingressades a l'UCI. Ho fa amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Fundació Paliaclinic, entitat dedicada a acompanyar i donar suport als i les pacients que pateixen una malaltia avançada o que es troben en situació de final de vida i a les seves famílies.

Fundació_Paliaclinic

Fundació_Paliaclinic

Dos moments de la intervenció d’una de les voluntàries de la Fundació Paliaclinic

Gràcies a aquest acord, que té una durada de quatre anys, els voluntaris d'aquesta entitat faran acompanyament d'aquestes persones i les seves famílies durant la seva estada a l'UCI. Amb aquesta iniciativa es vol ajudar a reduir l'ansietat i l'estrès emocional dels familiars, així com aportar calma i benestar en un espai molt medicalitzat i un entorn que es pot fer estrany tant pels malalts com els seus acompanyants. L'objectiu és reduir el seu patiment i permetre'ls portar a terme aquest procés de la forma i al lloc de la seva elecció. El programa el coordina el Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Hospital del Mar.

Fundació_Paliaclinic

L’equip de la Fundació Paliaclinic amb Desirée Ruiz i Marta Hurtado

 

El programa d'humanització de l'UCI de l'Hospital del Mar

Aquest projecte s'integra en el programa d'humanització de l'UCI de l'Hospital del Mar, que és pionera en aquest camp amb l'objectiu de millorar el tractament i evolució de les persones que hi estan ingressades. En aquest sentit, es realitzen sortides terapèutiques per veure el mar, en companyia de familiars i amics. També s'utilitza la tecnologia de realitat virtual per millorar el seu estat d'ànim i ajudar en els exercicis de recuperació física. A més a més, es disposa d'un programa de musicoteràpia destinat a ajudar en l'evolució dels pacients amb diagnòstic de deliri.

 

Sobre la Fundació Paliaclinic

Fundació Paliaclinic neix l'any 2008 a Barcelona, amb l'objectiu de poder donar suport i acompanyar els col·lectius més vulnerables i desafavorits que estan passant per aquest moment únic vinculat a una malaltia avançada o al final de la vida, i fer-ho sobretot allà on les necessitats són més grans, com és al mateix domicili. Mitjançant els programes d'ajuda dirigits a la població pediàtrica i adulta, la fundació proporciona ajuts de tipus pràctic que facilitin el dia a dia, però també ofereix suport emocional des de diferents tipus de teràpia, i acompanyament mitjançant el seu valuós equip de persones voluntàries, formades específicament per dur a terme aquesta tasca. En definitiva, l'entitat vol portar humanitat allà on es necessita i valora tant, per tal d'humanitzar l'experiència del patiment i fer-ho així més tolerable. La Fundació compta amb la col·laboració d'entitats com la Fundació "la Caixa", la Fundació Ramón Molinas, la Fundació Renta, la Fundació Roviralta, la Fundació Creatia, la Generalitat de Catalunya o Altima.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat