Notícies

18 de maig de 2023 - Informació general

El Servei d’Otorrinolaringologia incorpora la cirurgia robòtica

El Servei d’Otorrinolaringologia incorpora la cirurgia robòtica

La utilització del robot Da Vinci Xi permet realitzar un abordatge mínimament invasiu en els procediments de cirurgia transoral.

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital del Mar acaba d'incorporar la cirurgia robòtica per a realitzar intervencions a la gola o la faringe amb el robot Da Vinci Xi. Un tipus d'abordatge mínimament invasiu que permet una cirurgia menys agressiva i estalviar possibles complicacions als pacients.

Cirugia_robòtica_ORL

Moment de la intervenció

La primera intervenció es va portar a terme el passat 27 d'abril amb èxit. Es va tractar un càncer al paladar tou en un pacient de 70 anys. El resultat va ser satisfactori i el pacient es recupera a casa seva de la cirurgia.

Cirugia_robòtica_ORL

El Dr. Jacinto García Lorenzo durant la intervenció

La utilització del robot Da Vinci Xi permet evitar un abordatge més agressiu. A la cirurgia transoral, que afecta àrees com la faringe i la gola, cal realitzar incisions importants a la mandíbula per poder accedir a la zona a tractar. Amb la tècnica assistida per robot, ja no cal fer-ho, es redueix el temps d'intervenció i es minimitza la necessitat d'incisions. Gràcies a això, es produeixen menys seqüeles i possibles complicacions postoperatòries.

Cirugia_robòtica_ORL

Equip responsable de la intervenció

Fins al moment, dos cirurgians del servei s'han format en aquest camp, el cap del servei, el Dr. Jacinto García Lorenzo, i la metgessa adjunta Paula Mackers, però l'objectiu és expandir el programa a més professionals. El Dr. García Lorenzo apunta que "la nostra intenció és continuar avançant en aquest tipus d'abordatge mínimament invasiu, apostant per l'abordatge remot, que ens garanteix reduir les possibles cicatrius visibles, minimitzant l'impacte estètic de la cirurgia". Aquest tipus d'intervencions serveixen per tractar tumors localitzats a la zona de la faringe i la gola.

L'Hospital del Mar disposa del robot Da Vinci Xi des de març del 2020.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat