Notícies

10 de maig de 2023 - Informació general

El Servei de Medicina Intensiva rep l’acreditació com a centre formador en ecografia en pacient crític

El Servei de Medicina Intensiva rep l’acreditació com a centre formador en ecografia en pacient crític

La Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias atorga aquesta acreditació, que certifica que l'Hospital del Mar compleix els requisits per formar i avaluar especialistes en la utilització d'aquesta tècnica diagnòstica.

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar ha estat acreditat per la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC) com a centre formador dins el programa d'acreditació d'ecografia en Medicina Intensiva i Crítica (Eco-ACC) d'aquesta entitat. Això vol dir que el centre podrà formar a especialistes en medicina intensiva que vulguin obtenir el certificat d'ecografia en el pacient crític que atorga la SEMICYUC. L'acreditació té una durada de cinc anys. La doctora Purificación Pérez-Terán i la Dra. Clara Vilà, han estat les responsables del procés.

Ecografia_UCI

D'aquesta manera, s'avala que el Servei de Medicina Intensiva compleix els paràmetres com a centre formador i avaluador en l'aplicació de l'ecografia en pacients crítics. Per assolir-ho, cal disposar d'un especialista ja acreditat per la SEMICYUC, que en el cas de l'Hospital del Mar és la Dra. Pérez Terán, que és una de les sis professionals que l'han assolit a Catalunya, gràcies a la seva formació i la seva trajectòria docent i investigadora en aquest camp. També cal demostrar la disponibilitat de mitjans per formar i avaluar i portar a terme un mínim d'exploracions ecogràfiques cada any.

Ecografia_UCI

La d'aquest any és la primera convocatòria oberta per la SEMICYUC per obtenir la certificació. L'objectiu del programa Eco-ACC és assolir uns estàndards de qualitat en la pràctica clínica d'aquesta tècnica diagnòstica i garantir la formació dels professionals que atenen a les persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat