Notícies

8 de maig de 2023 - Informació general

Les nostres infermeres, el nostre futur

Les nostres infermeres, el nostre futur

Dia Internacional de la Infermera 2023

L'Hospital del Mar s'avança a la commemoració del Dia Internacional de la Infermera amb la celebració d'una jornada que ha servit per repassar l'actualitat de la professió infermera i donar un cop d'ull al seu futur.

El paper creixent de les infermeres ha estat al centre de la jornada organitzada per la Direcció Infermera de l'Hospital del Mar aquest 8 de maig amb motiu del Dia Internacional de la Infermera. Amb el lema, 'Les nostres infermeres, el nostre futur', la commemoració s'avança a la celebració del dia internacional, que commemora el naixement de Florence Nightingale, el 12 de maig.

Jornada_Infermeria_2023

Foto de família dels i les participants en la jornada i el comitè organitzador

"Les infermeres són clau per tenir societats més sanes, societats amb capacitat de reacció, economies pròsperes i nacions poderoses. Ara és el moment que els qui formulen les polítiques i prenen les decisions, tant a nivell nacional com local, prenguin passes decisives per a construir i optimitzar una força laboral d'infermeres, duradora, forta i sostenible", ha recordat la Directora Infermera de l'Hospital del Mar, la Dra. Paloma Garcimartín, citant el Consell Internacional d'Infermeres, durant la inauguració de la jornada.

Jornada_Infermera_2023

Paloma Garcimartín

La protagonista de la conferència inaugural ha estat Azucena Santillán, de l'Hospital Universitari de Burgos, membre de la Junta Directiva de "Cienca en el Parlamento" i de l'European Academy of Nursing Science (EANS). En ella, ha destacat que les infermeres "tenim la visió integral del que necessita l'ésser humà i la societat, perquè tenim una arma que és molt potent, el mètode científic. I ens ha de quedar clar, som científiques, perquè treballem i coneixem amb el mètode científic". Cal reivindicar aquest paper, ha remarcat Santillán, ja que les infermeres "som professionals de les cures, som cuidadores, som professionals i el nostre professionalisme va més enllà de que som bones i humanes i mirem amb amor i dedicació. El nostre valor està en les decisions que prenem, com les prenem i la responsabilitat que adquirim al prendre aquestes decisions, perquè les prenem basant-nos en el mètode científic".

Jornada_Infermera_2023

Azucena Santillán

La jornada s'ha articulat al voltant de dues taules de debat. La primera, 'Imatge de la infermera: passat, present i futur', ha estat moderada per Marc Simó, cap de Captació i Retenció de Professionals de la Direcció Infermera. Aquest bloc ha comptat amb la participació de Núria Pujolar, infermera sènior de l'Hospital del Mar, Gracia María Natera, infermera de l'Hospital de Dia d'Endocrinologia, María Saurina, infermera d'Urgències, Nut Alonso, estudiant de primer curs de l'Escola Superior d'Infermeria de l'Hospital del Mar i Berta Calabuig, estudiant de quart curs a l'ESIMAR.

Jornada_Infermera_2023

Jornada_Infermera_2023

La segona taula, 'Participació de la infermera en societats científiques', l'ha moderat Regina Carreras, cap de Procés d'Infermeria Comunitària de Salut Mental. I ha comptat amb Ana Maria Luque, presidenta de la Societat Catalana d'Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, Elisabet Tejeda, vocal de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica, i Ana Rodríguez, membre del comitè tècnic en l'Atenció al Maltractament de l'Hospital del Mar i de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia. També amb Sílvia Rosado, vicepresidenta de ENTER Mental Health Network, i Amalia Sillero, de l'Asociación Española de Enfermería en Cardiología.

Jornada_Infermera_2023

Francesc Rubio

La jornada l'ha tancat el coordinador de Servei de Gestió de Persones de la Direcció Infermera, Francesc Rubio, qui ha fet un ràpid repàs de la seva trajectòria, amb més de quaranta anys de treball, que han vist l'evolució de la professió infermera. Davant el futur i les moltes oportunitats que s'obren, ha recordat una paraula, "humanitat, que és pel que tothom ens reconeix, la persona pròxima que és capaç de ser l'interlocutor de la persona que té un problema de salut".

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat