Notícies

2 de maig de 2023 - Informació general

Premi per al Servei d’Urgències al Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències

Premi per al Servei d’Urgències al Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències

Un treball de la Unitat Funcional de Toxicologia ha rebut el premi a millor comunicació oral al congrés que ha tingut lloc a Tarragona.

La Unitat Funcional de Toxicologia del Servei d'Urgències de l'Hospital del Mar va rebre el premi a la millor comunicació oral al XXVIII Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències de la Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències, que ha tingut lloc a Tarragona els dies 20 i 21 d'abril. Ha estat pel treball Utilització de tiamina en les intoxicacions enòliques, centrat a avaluar si la indicació d'administrar aquest tractament en aquestes situacions es fa de forma correcta.

Oriol_Pallas_Dolors_Aranda_Alma_Palomino_Sara_Anaya_August_Supervia

D’esquerra a dreta, Oriol Pallàs, Dolors Aranda, Alma Palomino, Sara Anaya i August Supervía

L'equip responsable del treball, format per August Supervía, Raquel Fortea, Alma Palomino, Sara Anaya, Maria Dolors Aranda i Oriol Pallàs, ha analitzat 341 casos d'intoxicacions enòliques, dels quals, en 98 es va administrar tiamina, un fàrmac indicat en el tractament i prevenció de l'encefalopatia de Wernicke, que pot provocar dany cerebral a determinades àrees del cervell a causa de la deficient absorció de tiamina, normalment causada per alcoholisme. A pràcticament el 80% dels casos, l'administració del tractament va ser correcta.

Segons els resultats de l'estudi, els pacients que van rebre tiamina eren majoritàriament homes, de més edat i amb una puntuació inferior a 9 a l'escala de coma de Glasgow. L'existència d'intoxicacions prèvies, antecedents psiquiàtrics, la presència de simptomatologia i la necessitat de tractament amb flumazenil, es van associar a un major ús de la tiamina.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat