Notícies

27 d'abril de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar, referent en la prehabilitació en patologia oncològica de cap i de coll

L’Hospital del Mar, referent en la prehabilitació en patologia oncològica de cap i de coll

Professionals dels serveis d'Otorrinolaringologia, d'Anestesiologia i d'Endocrinologia participen en el llibre 'Prehabilitación en el paciente con patología oncológica de cabeza y cuello', editat per la Societat Catalana d'Otorrinolaringologia i Patologia Cervicofacial i la Sociedad Española de Otorrinolaringología y Cirugía de Cabeza y Cuello.

L'experiència de l'Hospital del Mar en prehabilitació en patologia de cap i coll, de la qual el Servei d'Anestesiologia és capdavanter, ha permès diversos especialistes dels serveis d'Otorrinolaringologia, d'Anestesiologia i d'Endocrinologia participar en la redacció del llibre 'Prehabilitación en el paciente con patología oncológica de cabeza y cuello'. El llibre l'han editat la Societat Catalana d'Otorinolaringologia i Patologia Cervicofacial i la Sociedad Española de Otorrinolaringología y Cirugía de Cabeza y Cuello.

Lluís_Aguilera_Jesús_Carazo_Anna_Sumarroca_Marta_Corcoy_Elisenda_Climent

Alguns dels autors del llibre. D’esquerra a dreta, Lluís Aguilera, Jesús Carazo, Anna Sumarroca, Marta Corcoy i Elisenda Climent

La Dra. Anna Sumarroca, coordinadora de la Unitat Funcional de Tumors de Cap i Coll de l'Hospital del Mar, és una de les autores principals de la publicació, però també hi ha participació de professionals del centre a quatre capítols. En concret, els doctors i doctores Lluís Aguilera, Jesús Carazo, Marta Corcoy, Elisenda Climent, Laia Fontané, Cristina Rodríguez i Marc Sadurní. Han fet aportacions als capítols dedicats a la prehabilitació en cirurgia oncològica, a la prehabilitació nutricional, a la tromboprofilaxi en la cirurgia oncològica de cap i coll i la prehabilitació en pacient de baix risc.

El llibre és el primer del seu tipus a l'Estat que protocol·litza aquest tipus d'aproximació al pacient, un camp en el qual l'Hospital del Mar, com explica la Dra. Sumarroca, "és pioner en cap i coll". La publicació és una guia clínica que té en compte els diferents aspectes relacionats amb la prehabilitació. Aquesta busca un maneig multidisciplinari i molt complet del pacient oncològic per optimitzar-lo prequirúrgicament, per tal de disminuir la morbilitat i l'estada a l'hospital, accelerar la recuperació i millorar la seva qualitat de vida.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat