Notícies

21 d'abril de 2023 - Informació general

Celebrem un Sant Jordi molt literari!

Celebrem un Sant Jordi molt literari!

L'Hospital del Mar ha celebrat la diada de Sant Jordi de forma avançada, amb un acte en el qual s'han presentat tres llibres vinculats al centre i escrits per pacients, professionals i veïns.

Tres llibres, tres històries, han estat les protagonistes d'una diada de Sant Jordi literària a l'Hospital del Mar. El centre ha acollit la celebració d'un acte en el qual s'han presentat les experiències que s'expliquen a 'Joan. Muchos besos de mamá, Laura y Guillermo', 'En un racó del meu cor. Vivències com a infermera en l'inici de la COVID-19' i '¿Con cuántas rosas?'.

Sant_Jordi_2023

Sant_Jordi_2023

La festa del llibre, però també de la rosa, ha comptat amb el suport de l'Escola de Forners del Gremi de Flequers de Barcelona, que hi ha participat amb una degustació de pa de Sant Jordi. L'acte, conduït per Montse Molinos, membre de Mar Sèniors, ha centrat la celebració de la diada a l'Hospital.

Sant_Jordi_2023

Sant_Jordi_2023

El primer llibre, 'Joan. Muchos besos de mama, Laura y Guillermo', és la història d'en Joan, un pacient ingressat a l'Hospital del Mar i al Centre Fòrum, durant els mesos més durs de la pandèmia de la COVID-19. L'han presentat la seva filla, Laura Gras, i la metgessa de referència d'en Joan, la Dra. Maria José Robles, responsable de la Unitat d'Ortogeriatria. En Joan era sord i només podia comunicar el seu estat d'ànim i fer arribar missatges a la seva família a través d'una llibreta, testimoni de les emocions expressades per un pacient que va trobar en l'escriptura la forma de superar l'aïllament que les seves circumstàncies personals i la pandèmia comportaven. El llibre és una edició especial que va ser possible gràcies a la col·laboració de KRKA Farmacéutica.

Sant_Jordi_2023

La Dra. Maria José Robles i Laura Gras

El segon llibre és 'En un racó del meu cor. Vivències com a infermera en l'inici de la COVID-19', de Montserrat Calafell, infermera de l'Hospital del Mar. Un relat en primera persona de com la pandèmia va afectar els professionals sanitaris que presentarà la mateixa Montserrat Calafell. Els beneficis de la venda del llibre es destinen a la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.

Sant_Jordi_2023

Montserrat Calafell

Sant_Jordi_2023

Irene M. Prats

En últim lloc, '¿Con cuántas rosas?', d'Irene M. Prats, autora amb una llarga vinculació a l'Hospital del Mar, situa la història de la seva protagonista, Alicia, al centre, on treballa com a infermera en el torn de nit. En aquest cas, l'autora també ha llegit un fragment de la seva novel·la, un relat sobre com afrontar l'amor i el desamor en els temps de l'amor modern.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat