Notícies

21 d'abril de 2023 - Informació general

Presentació en societat de l’aplicació Captyva Catalunya, desenvolupada per millorar la prevenció del càncer colorectal

Presentació en societat de l’aplicació Captyva Catalunya, desenvolupada per millorar la prevenció del càncer colorectal

Professionals de l'Hospital del Mar i del Clínic Barcelona han col·laborat en el desenvolupament de l'aplicació Captyva Catalunya per agilitzar el cribratge i la vigilància del càncer de còlon. L'eina, que ja està operativa, s'ha presentat a professionals sanitaris aquest 13 d'abril, en un acte a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, presentació que van seguir un centenar de persones en format presencial i virtual.

En el seu desenvolupament hi ha participat un equip multidisciplinari format pels Drs. Xavier Bessa, cap del Servei de Digestologia i la Dra. Cristina Álvarez, gastroenteròloga de l'Hospital del Mar, Maria Pellisé, gastroenteròloga del Clínic, Antoni Castells, director mèdic del Clínic i les infermeres Àngels Pozo i Anna Serradesanferm, del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del mateix hospital. També hi ha col·laborat els Drs. Leandro Steinberg i Lisandro Pereyra, gastroenteròlegs argentins experts també en programació, que ja tenien una aplicació similar desenvolupada.

CAPTYVA

Presentació de l’aplicació a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears

L'aplicació Captyva Catalunya, és una calculadora intel·ligent que determina quan i com s'ha d'iniciar la prevenció del càncer colorectal segons els antecedents clínics i familiars d'una persona i, alhora, permet conèixer el seguiment adient dels pòlips detectats i tractats en una colonoscòpia i indica l'interval en el qual s'ha de repetir.

Aquesta aplicació està dirigida a professionals sanitaris per posar en pràctica d'una manera fàcil i àgil les recomanacions de la Societat Catalana de Digestologia per a la prevenció del càncer colorectal i complementa el programa de cribratge poblacional per a la malaltia.

CAPTYVA

Detall de l’aplicació

L'aplicació propietat de la Societat Catalana de Digestologia, que en va presentar els detalls al seu congrés, celebrat a Tarragona el passat mes de gener, ha estat desenvolupada en col·laboració amb Norgine, seguint les recomanacions establertes  de la Societat Catalana de Digestologia,  en coordinació amb el Pla Director d'Oncologia i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat