Notícies

17 de febrer de 2023 - Informació general

La Unitat de Ferides de l’Hospital del Mar rep l’acreditació del Grupo Nacional Para el Estudio y Asesoramiento en Úlceras por Presión y Heridas Crónicas

La Unitat de Ferides de l’Hospital del Mar rep l’acreditació del Grupo Nacional Para el Estudio y Asesoramiento en Úlceras por Presión y Heridas Crónicas

Aquesta acreditació garanteix que l'hospital assoleix uns nivells òptims de qualitat en la gestió d'aquestes patologies. És el tercer centre que rep aquest reconeixement a Catalunya.

La Unitat de Ferides de l'Hospital del Mar acaba de ser acreditada pel Grupo Nacional Para el Estudio y Asesoramiento en Úlceras por Presión y Heridas Crónicas (GNEAUPP). Aquesta acreditació reconeix que la unitat assoleix uns nivells òptims de qualitat en la gestió de les úlceres per pressió i ferides cròniques, en les àrees de prevenció i tractament. El certificat es lliurarà a l'acte de cloenda del XIV Simposi Nacional del grup, que se celebrarà a Burgos a final del mes de maig.

Unitat_Ferides

Membres de la Unitat de Ferides. D’esquerra a dreta, Ina Chércoles, Paula Pérez, Joan Aviñó, Elia Gómez, Marta Anguera, Maite Carrasco, Susana González i Laia Lacueva

L'Hospital del Mar és el tercer centre català que obté aquest reconeixement, fet que valida el treball realitzat per l'equip professional de la Unitat de Ferides per garantir la seguretat dels pacients amb pràctiques de qualitat. Per a rebre-la, la unitat s'ha sotmès a una avaluació externa independent, a partir dels estàndards existents derivats de l'evidència científica en aquest camp i el consens de professionals experts en la gestió integral. Amb ella es vol assegurar una visió integradora de l'assistència i la seguretat dels pacients, així com una formació i preparació actualitzada dels professionals.

Unitat_Ferides

Realització d’una cura a un pacient

Els avaluadors han tingut en compte tant l'organització com la gestió i la logística, i la informació. També aspectes ètics, processos assistencials, la continuïtat i la seguretat dels pacients, la formació i la recerca i la qualitat i l'avaluació.

El GNEUAUPP és un grup interdisciplinari que té com a principals objectius dimensionar el problema de les úlceres per pressió i altres ferides cròniques i conscienciar la societat sobre com aquestes patologies incideixen en la salut per a disminuir-ne la incidència i prevalença. També promou el coneixement científic en aquest camp i la seva difusió per permetre als i les professionals implicats desenvolupar una pràctica assistencial integral basada en les últimes evidències científiques.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat