Notícies

30 de gener de 2023 - Informació general

Mostren la validesa de diverses intervencions no farmacològiques per evitar esdeveniments adversos a l’UCI

Mostren la validesa de diverses intervencions no farmacològiques per evitar esdeveniments adversos a l’UCI

Un article liderat per la infermera del Servei de Metodologia i Qualitat Infermera de l'Hospital del Mar, Stefanie Chriss Suclupe, que publica la revista Australian Critical Care, ha revisat l'evidència publicada fins ara en aquest camp.

Les intervencions no farmacològiques a una unitat de cures intensives poden ajudar a evitar esdeveniments adversos, segons un article que acaba de publicar la revista Australian Critical Care que ha liderat la infermera del Servei de Metodologia i Qualitat Infermera de l'Hospital del Mar, Stefanie Chriss Suclupe. El treball ha analitzat l'evidència publicada en relació amb aquestes accions, mostrant que hi ha diverses que són efectives.

Stefanie Chriss Suclupe Oregon

Stefanie Chriss Suclupe Oregon

L'estudi ha analitzat 37 revisions sistemàtiques en aquest camp. En elles s'analitzen 27 intervencions no farmacològiques i s'hi identifiquen onze esdeveniments adversos. Tot i això, els autors destaquen que aquests treballs tenen mancances metodològiques que cal resoldre en futurs estudis.

L'article destaca que intervencions com el drenatge de secrecions subglòtiques, la posició semi reclinada i la teràpia de llit cinètica són efectives per prevenir la pneumònia associada al ventilador. Pel que fa al deliri, funcionen tant l'ús de taps per a les oïdes com la mobilització precoç, la participació familiar i la música. La rehabilitació física és eficaç per millorar la força muscular i l'ús d'assistència respiratòria per a prevenir la reintubació. D'altra banda, l'ús d'un sistema digital d'entrada de les ordres mèdiques redueix el risc d'errors de medicació i l'ús d'humidificadors d'aigua calenta són efectius per a reduir l'oclusió de les vies respiratòries.

 

Article de referència

Suclupe S, Efrain Pantoja Bustillos P, Bracchiglione J, Requeijo C, Salas-Gama K, Solà I, Merchán-Galvis A, Uya Muntaña J, Robleda G, Martinez-Zapata MJ. Effectiveness of nonpharmacological interventions to prevent adverse events in the intensive care unit: A review of systematic reviews. Aust Crit Care. 2022 Dec 24:S1036-7314(22)00237-5. doi: 10.1016/j.aucc.2022.11.003. Epub ahead of print. PMID: 36572576.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat