Notícies

25 de gener de 2023 - Informació general

L’Hospital del Mar recupera el nivell d’activitat de trasplantament previ a la pandèmia

L’Hospital del Mar recupera el nivell d’activitat de trasplantament previ a la pandèmia

El passat 2022 es van portar a terme 117 trasplantaments de ronyó al centre, 22 més que el 2021 i molt a prop del rècord, recuperant nivells d'abans de la pandèmia de la COVID-19, l'any 2019 . Això situa el centre com el quart hospital català en trasplantament renal. A Catalunya es va aconseguir la xifra rècord de 1.346 trasplantaments, 949 dels quals renals.

L'Hospital del Mar va incrementar la seva activitat de trasplantament un 22% l'any passat, amb 117 trasplantaments de ronyó, 18 de donants vius, realitzats durant el 2022, davant els 96 del 2021. Una xifra que es queda molt a prop del rècord assolit el 2019, amb 124. El centre és el quart hospital català en nombre de trasplantaments de ronyó. Aquests números suposen una mica més del 12% dels trasplantaments renals portats a terme a Catalunya en els darrers dotze mesos.

Trasplantament_donant_viu

Entre les fites de l'any passat, hi ha tres trasplantaments amb donant viu en Testimonis de Jehovà, i altres quatre cirurgies en receptors de donant mort d'aquesta confessió. En total, set trasplantaments realitzats sense sang. A més, amb l'objectiu de proporcionar donants HLA compatibles per a persones amb molts anticossos, es van portar a terme dos trasplantaments creuats simultanis intracentre ABO incompatibles amb èxit.

Per aconseguir aquestes xifres ha estat necessari el treball i el compromís dels professionals del centre, metges i metgesses, infermeres, auxiliars i lliterers. Entre ells, els dels serveis de Nefrologia i d'Urologia, els de Coordinació de Trasplantament i els d'Anestesiologia. També cal esmentar els dels serveis de Medicina Intensiva, Malalties Infeccioses, Anatomia Patològica, Cardiologia, Pneumologia i Endocrinologia, així com el paper del personal d'Admissions, Treball Social i altres.

 

Any de rècord a Catalunya

El 2022 Catalunya va superar el seu rècord de trasplantaments, amb 1.346. Això és un 4% més que la xifra assolida el 2019. Això són gairebé quatre trasplantaments realitzats cada dia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat