Notícies

13 de gener de 2023 - Informació general

Reunió anual del Programa de Recerca en Càncer de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Reunió anual del Programa de Recerca en Càncer de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

La trobada, un èxit de participació amb més de 120 inscrits i inscrites, ha servit per analitzar l'activitat del programa i les línies estratègiques de creixement.

El Programa de Recerca en Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha celebrat aquest matí la seva reunió anual, a la qual s'han analitzat les línies mestres del programa i s'han analitzat els principals reptes de futur. La iniciativa ha estat un èxit, amb més de 120 persones inscrites a la Sala Josep Marull.

El director del Programa i cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, el Dr. Joan Albanell, ha destacat que "la recerca del programa ha arribat a un nivell molt alt de producció científica i de transferència, liderant grans projectes europeus amb l'objectiu de millorar la supervivència dels pacients amb càncer". En aquest sentit, algunes de les presentacions portades a terme a la reunió han analitzat l'esforç per atreure talent investigador, així com la recerca en cèl·lules mare canceroses en tumors sòlids i càncer hematològics i la utilització de la immunoteràpia i de la medicina personalitzada en càncer de mama. També s'ha tractat la medicina personalitzada en càncer digestiu i la tasca de dos dels grups emergents del programa, centrats en el microambient tumoral i la incidència de la microbiota.

La reunió ha comptat també amb una ponència a càrrec del Dr. Manuel Valiente, coordinador del Grup de Metàstasis Cerebral del CNIO, que ha analitzat les estratègies per fer front a la letalitat en ratolins i humans en aquesta patologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat