Notícies

12 de gener de 2023 - Informació general

Les infermeres del Parc de Salut Mar, ben preparades per a la prescripció infermera

Les infermeres del Parc de Salut Mar, ben preparades per a la prescripció infermera

Així ho destaca un estudi del Servei de Metodologia i Qualitat Infermera, en col·laboració amb la Direcció de Recursos Humans del centre, que ha publicat la revista JCR Nurse Education Today. El treball ha analitzat els primers sis mesos de desplegament de la prescripció infermera a l'hospital a través d'un grup pilot.

Les infermeres del Parc de Salut Mar consideren que estan ben preparades per a l'aplicació de la prescripció infermera, però també apunten que cal més formació i que un dels punts a millorar és el coneixement de la legislació que la regula. Així ho mostra un estudi publicat per la revista JCR Nurse Education Today, i que ha portat a terme el Servei de Metodologia i Qualitat Infermera del PSMAR.

Sara_Fernández_Cantó_Laia_Lacueva_Mamen_Gallego_Sílvia_Esteban_Dolors_Giró_Sara_Salguero_Grau

D’esquerra a dreta, Sara Fernández-Cantó, Laia Lacueva, Mamen Gallego, Sílvia Esteban, Dolors Giró i Sara Salguero-Grau

El treball ha analitzat els primers sis mesos d'implementació d'aquesta nova eina, que permet a les infermeres prescriure medicaments en funció de determinats criteris. L'estudi mostra el recorregut de la prescripció infermera a l'àmbit internacional, posant el focus en l'evolució que ha tingut en el sí del PSMAR i el desplegament als seus centres. El balanç del grup pilot que n'ha format part és positiu, amb 212 receptes emeses, la gran majoria, de productes sanitaris, i una percepció per part de les participants d'estar ben preparades.

En aquest sentit, consideren que la prescripció infermera és un instrument amb un impacte positiu sobre l'experiència del pacient i que el rol autònom de la infermera en la gestió dels productes sanitaris i la medicació no subjecte a recepta mèdica és un avantatge, no només sobre l'atenció assistencial, sinó, també, sobre el sistema sanitari. Malgrat això, les infermeres demanen més formació en medicaments i en la legislació que la regula.

 

Article de referència

Esteban-Sepúlveda S, Gallego-Cortes MC, Giró-Formatger D, Fernandez-Canto S, Salguero-Grau S, Lacueva-Pérez L. Nurse prescription start-up in a Spanish health organization: Nurses' preparedness and 6-month results. Nurse Educ Today. 2023 Jan;120:105653. doi: 10.1016/j.nedt.2022.105653. Epub 2022 Nov 18. PMID: 36436268.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat