Notícies

10 de gener de 2023 - Informació general

Premi per a un treball de l’Hospital del Mar a la setzena edició de la Jornada de Patologia Dual i Gènere

Premi per a un treball de l’Hospital del Mar a la setzena edició de la Jornada de Patologia Dual i Gènere

La Sociedad Española de Patología Dual, de forma conjunta amb la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, va atorgar un accèssit a la millor comunicació oral a un projecte presentat per professionals del Centre d'Atenció i Seguiment de Santa Coloma de Gramenet.

 

La XVI Jornada de Patologia Dual i Gènere, organitzada el passat mes de novembre per la Sociedad Española de Patología Dual, va premiar amb un accèssit al treball 'Perfil de dones ateses a un centre de drogodependències de Barcelona entre 2017-2022', presentat per professionals del CAS Santa Coloma de Gramenet, que forma part de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar. El guardó el van lliurar Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de Salut Mental, i la Dra. Marta Torrens, psiquiatra de l'Hospital del Mar i vicepresidenta de la Sociedad Española de Patología Dual. Aquesta edició, celebrada en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, es va centrar en la necessitat de facilitar l'accés al tractament a les dones.

Premi_jornada_Patologia_Dual

Lliurament del premi

En aquest sentit, l'estudi premiat, que ha liderat la Dra. Alexandra Garcia-Guix, analitza les característiques sociodemogràfiques i clíniques de les dones amb trastorn per consum de substàncies ateses en aquest centre, comparades amb les dades dels homes atesos. Els resultats indiquen que les dones són el 20% de totes les persones que es dirigeixen al centre per a tractar la seva addicció, una diferència amb els homes que els autors del treball apunten que es pot deure al fet que les desigualtats de gènere influeixen en un pitjor accés de les dones al tractament i una major estigmatització. A més, en fer-ho, presenten més comorbiditats o tractaments més complexes, el que posa en relleu la necessitat de dissenyar intervencions tenint en compte la perspectiva de gènere.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat