Notícies

5 de desembre de 2022 - Informació general

La Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental premia el projecte de portes obertes del Centre Assistencial Dr. Emili Mira

La Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental premia el projecte de portes obertes del Centre Assistencial Dr. Emili Mira

Es tracta del primer centre de Catalunya que va disposar d'una unitat oberta per a pacients psiquiàtrics aguts. La iniciativa ha rebut el premi d'Innovació Clínica en el XXV Congrés Nacional de Psiquiatria.

El projecte d'unitat de portes obertes per a pacients psiquiàtrics aguts posat en marxa al Centre Dr. Emili Mira (CAEM) ha rebut el premi d'Innovació Clínica en la categoria d'Unitat Clínica, en el XXV Congrés Nacional de Psiquiatria, que es va celebrar del 17 al 19 de novembre a Santiago de Compostel·la. D'aquesta manera, la Sociedad Española de Psiquiatría reconeix una iniciativa pionera, un canvi de paradigma en el seguiment dels malalts i que aprofundeix en la humanització de les cures i l'apoderament dels pacients.

Premi_Congrés_Psiquiatria

Formen part del projecte 'Implementación de una unidad de hospitalización breve de puertas abiertas en hospital monográfico', la Dra. María Teresa Campillo, referent del procés d'aguts de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD), l'Albert Pratdesava, cap de l'Àrea d'Aguts de l'INAD, l'Eva Morcillo, infermera de la Unitat Oberta, la Dra. Purificación Salgado, directora del procés d'aguts i urgències de l'INAD, Rosa Aceña, cap d'Infermeria de l'INAD, i Víctor Frías, director del CAEM.

 

Projecte pioner

El CAEM va obrir el juny del 2019 la primera unitat de portes obertes de Catalunya per a pacients psiquiàtrics aguts. Amb 18 llits, ofereix a les persones ingressades un espai terapèutic sense fronteres arquitectòniques, en el qual es poden moure lliurement dins uns horaris regulats. Els usuaris poden mantenir durant l'ingrés el contacte amb el seu entorn en tot moment, disposant dels seus telèfons mòbils. La unitat ofereix un programa d'activitats terapèutiques dirigides a treballar consciència de malaltia, vincle terapèutic i autonomia personal.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat