Notícies

2 de novembre de 2022 - Informació general

Premi a la millor comunicació oral al congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

Premi a la millor comunicació oral al congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

El guardó reconeix la qualitat d'un estudi sobre l'impacte del canvi d'estratègia de suport ventilatori no invasiu en pacients ingressats per COVID-19 coordinat pel Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar.

Un treball liderat pel Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar per avaluar les estratègies de suport ventilatori no invasiu en pacients que pateixen fracàs respiratori agut per SARS-CoV-2, ha guanyat el premi a la millor presentació oral al 42 congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), celebrat aquest mes d'octubre a Sabadell. El mateix estudi havia rebut el Premio a la millor comunicació oral Dr. Ignacio Sánchez Nicolay de la Sociedad Española de Medicina Intensiva y Crítica el passat mes de juny.

Congrés_SOCMIC

El Dr. Francisco Parrilla a l’acte de lliurament del premi

El treball analitza l'impacte en mortalitat, dies d'estada a l'UCI i hospital, del canvi seqüencial de les tècniques de suport respiratori no invasiu. Avalua dades de més de 4.200 pacients ingressats per COVID-19 a unitats de cures intensives de 73 hospitals de l'Estat.

L'estudi va comparar la utilització de la ventilació mecànica no invasiva i l'oxigenoteràpia d'alt flux. La conclusió és que, el tractament amb oxigenoteràpia d'alt flux va ser la tècnica no-invasiva més utilitzada (en el 75% dels casos) i la que va presentar millors resultats clínics. Analitzant els pacients als quals es va canviar de tècnica, quan es va passar d'alt flux a no-invasiva, els resultats van ser pitjors.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat