Notícies

28 d'octubre de 2022 - Informació general

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participa en el projecte IMPaCT Cohorte de l’Instituto de Salud Carlos III

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participa en el projecte IMPaCT Cohorte de l’Instituto de Salud Carlos III

Es tracta d'una cohort d'estudi formada per 200.000 persones, que ha de servir per estudiar i millorar la salut de la població espanyola. El Dr. Jordi Alonso, cap del Grup de recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM-Hospital del Mar, forma part del comitè executiu del projecte, que acaba de complir el seu primer any de treball.

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques és una de les 21 institucions de l'Estat que formen part, de forma conjunta amb l'Institut Nacional d'Estadística (INE) del projecte IMPaCT Cohorte. Aquesta iniciativa té com a objectiu crear una cohort amb 200.000 persones de més de quinze anys per a estudiar i millorar la salut de la població a través d'elles. El projecte fa un any que està en marxa i va celebrar una reunió per analitzar la seva evolució a finals del passat mes de setembre a Alcalà de Henares.

Jordi_Alonso

El Dr. Jordi Alonso

El Dr. Jordi Alonso, cap del Grup de recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM-Hospital del Mar, és membre del comitè executiu d'IMPaCT Cohorte, que és un dels tres programes de la Infraestructura de Medicina de Precisió associada a la Ciència i la Tecnologia (IMPaCT), coordinada i finançada per l'Institut de Salud Carlos III a través del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP). Es recopilarà informació dels participants a través de qüestionaris, exploracions físiques, proves fisiològiques i anàlisis de biomarcadors a mostres biològiques.

D'aquesta manera es vol obtenir una informació valuosa per a la prevenció de les principals malalties i el deteriorament associat a l'edat, les lesions i la discapacitat. El seguiment de la cohort es mantindrà de manera indefinida, incrementant així el valor de la informació recollida. Els estudis de cohorts proporcionen evidència molt robusta per avaluar associacions causals de factors de tota mena, com ara ambientals o personals, amb les patologies.

Pocs països al món disposen d'estudis de cohorts poblacionals tan grans. IMPaCT Cohorte ha de permetre construir models predictius de malaltia, identificar desigualtats en salut, monitorar indicadors claus i avaluar l'impacte de les polítiques sanitàries.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat