Notícies

23 de juny de 2022 - Informació general

Premi a la millor publicació al Congrés Internacional de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos

Premi a la millor publicació al Congrés Internacional de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos

Ha estat per a un treball liderat per la Dra. Rosa Blasi sobre la utilització de l'ecografia clínica en una unitat de cures pal·liatives.

Un estudi de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital del Mar ha rebut el premi a la millor publicació 2021 a la revista Medicina Paliativa al XIII Congrés Internacional de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos, que es va celebrar del 9 a l'11 de juny a Palma de Mallorca. Es tracta del treball liderat per la Dra. Rosa Blasi, Utilidad de la ecografia clínica en una unidad de cuidados paliativos. Els coautors de l'estudi són Cristina Farriols, Chung Lok Johnald Yuen, Manuel Baca i Josep Planas.

Es tracta d'un estudi observacional en pacients ingressats a qui es van realitzar ecografies clíniques a peu de llit. La conclusió obtinguda és que aquesta tècnica incrementa la precisió diagnòstica per al maneig simptomàtic i evita maniobres invasives no necessàries, millorant així el confort del pacient.

Al mateix congrés, altres professionals de l'Hospital del Mar, les doctores Berta Areny i Cristina Farriols i la psicòloga Raquel Vila van presentar altres comunicacions. Algunes relacionades amb els nivells d'intensitat terapèutica al Parc de Salut Mar (NIT-MAR), un treball dirigit pel comitè de mortalitat del centre, encapçalat, per la Dra. Montserrat García-Retortillo, de forma conjunta amb els serveis d'Aparell Digestiu, Epidemiologia i Avaluació, Geriatria, Medicina Intensiva i Urgències.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat