Notícies

22 de juny de 2022 - Informació general

Primera faringoplàstia realitzada a l’Hospital del Mar

Primera faringoplàstia realitzada a l’Hospital del Mar

Aquesta intervenció permet tractar problemes de roncopatia i d'apnees de la son lleus, moderades o severes. L'Hospital del Mar és un dels primers centres en fer aquesta tècnica.

El passat 13 de juny es va dur a terme la primera faringoplàstia a l'Hospital del Mar, una intervenció que serveix per tractar la roncopatia o l'apnea de la son en els seus diversos graus. Consisteix a treballar la musculatura orofaríngea per augmentar el diàmetre de la via aèria i reduir els problemes de roncs i d'apnees.

Faringoplàstia

Aquest tipus d'intervenció s'ha incorporat a la cartera de prestacions del Servei d'Otorrinolaringologia i de la Unitat Multidisciplinària de Medicina de la Son de l'Hospital del Mar, que treballen de forma conjunta per seleccionar els pacients candidats a la cirurgia. Per a fer-ho, se'ls hi fa una prova diagnòstica, la videosomnoscòpia de la son induïda per fàrmacs (DISE), que permet avaluar les zones on caldrà actuar quirúrgicament.

Faringoplàstia

Aquestes patologies es tracten de forma habitual amb la tècnica de la pressió positiva continuada sobre la via aèria (CPAP), però entre el 30 i el 40% dels pacients no l'utilitzen de forma adequada i són candidats a l'abordatge quirúrgic. Es calcula que a Espanya la meitat dels homes i una de cada quatre dones pateixen roncopatia (la probabilitat de patir aquesta patologia es multiplica per tres en el cas de persones obeses), mentre que el 15% dels homes i el 5% de les dones pateixen apnea obstructiva de la son.

Faringoplàstia

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat