Notícies

15 de juny de 2022 - Informació general

Ampliació de la iniciativa Fent Costat Entre Famílies al Centre Fòrum i CSMA Santa Coloma de Gramenet en format presencial

Ampliació de la iniciativa Fent Costat Entre Famílies al Centre Fòrum i CSMA Santa Coloma de Gramenet en format presencial

Amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya i les associacions AMMAME i arep per la Salut Mental es reprèn el projecte, que es va haver d'aturar durant la pandèmia de la COVID-19. Ara, a banda de portar-se a terme al Centre Dr. Emili Mira, s'amplia en format presencial al Centre Fòrum-Mar i al CSMA Santa Coloma de Gramenet.

L'ESPAI FAMÍLIA, una iniciativa que s'engloba dins el nou model d'atenció de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar, té per objectiu humanitzar les cures als usuaris. Sorgeix de la necessitat de col·laboració, posa en valor l'experiència dels familiars i apunta, decididament, cap a un nou model.

El projecte es va posar en marxa el maig del 2019, com una manera d'oferir als familiars dels pacients ingressats un espai on compartir experiències i ajudar-se en els moments difícils del tractament. La pandèmia va obligar a suspendre'l, però ara s'ha reprès al Centre Dr. Emili Mira (CAEM) i s'ha ampliat en format presencial al Centre Fòrum-Mar (on es feia per via telefònica) i al Centre de Salut Mental d'Adults Santa Coloma de Gramenet.

Germán Morente, president d'AMMAME (Associació de Suport a les Famílies en Salut Mental) considera que l'experiència de la iniciativa Fent Costat Entre Famílies "ha estat molt positiva, ja que dona l'oportunitat a les famílies que tenen un familiar ingressat de tenir un espai on reben suport i això influeix en la millora de la seva percepció del procés de l'ingrés". Aquesta entitat, amb la Federació de Salut Mental Catalunya i arep, ofereixen la tasca dels seus voluntaris, que acompanyen les famílies. Una trobada entre iguals, persones que estan vivint la mateixa situació i on poden rebre orientació i assessorament. "Les famílies que ens necessiten ens tenen a la seva disposició", afegeix Morente.

La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l'INAD i el Servei de Comunicació Corporativa i Atenció al Ciutadà del Parc de Salut Mar, que van detectar aquesta necessitat gràcies a un estudi d'aquest servei sobre les necessitats de pacients i familiars. Les trobades es porten a terme dos cops al mes. El servei és totalment gratuït.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat