Notícies

13 de juny de 2022 - Informació general

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica atorga cinc ajudes a la recerca al Servei de Pneumologia

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica atorga cinc ajudes a la recerca al Servei de Pneumologia

L'entitat ha seleccionat cinc projectes liderats per professionals de l'Hospital del Mar en el marc d'una nova edició de les seves beques de suport a la recerca, que en aquesta edició tenen una dotació econòmica de 650.000 euros.

Cinc projectes presentats per professionals del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar han estat escollits per a rebre una de les ajudes a la recerca de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), en la seva darrera edició. Aquestes beques busquen impulsar la recerca sobre qualsevol aspecte rellevant relacionat amb la salut pulmonar i les malalties respiratòries i toràciques, i tenen una dotació de 650.000 euros, finançats a partir del pressupost de la Fundación Respira.

Juana_Martínez_Llorens_Pilar_Ausín_Karys_Khilzy_Oswaldo_Caguana_Diana_Badenes

D’esquerra a dreta, Juana Martínez Llorens, Pilar Ausín, Karys Khilzy, Oswaldo Caguana i Diana Badenes

En aquest sentit, un dels projectes seleccionat és el liderat per la Dra. Juana Martínez Llorens, que analitzarà els predictors clínics i funcionals de la teràpia amb el sistema mecànic d'insuflació i exsuflació en pacients amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Per la seva banda, la Dra. Pilar Ausín rebrà una ajuda per impulsar un estudi per a desenvolupar i validar una tècnica analítica per a la determinació de concentracions plasmàtiques de fàrmacs anti-IL5/IL5R en pacients amb asma greu no controlada.

El Dr. Oswaldo Caguana també ha rebut una beca per a portar a terme un treball sobre biomarcadors en les fases precoces de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). La Dra. Karys Khilzy encapçala un altre dels projectes del Servei de Pneumologia, un estudi sobre el microbioma en la hipertensió arterial pulmonar i l'impacte en la via de l'òxid nítric, que també ha estat seleccionat per la SEPAR.

Finalment, la Dra. Diana Badenes ha rebut el premi a la millor tesi doctoral en malaltia intersticial a Espanya, amb la tesi 'Activitat física i tolerància a l'exercici en Fibrosi Pulmonar Idiopàtica'.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat