Notícies

1 de juny de 2022 - Informació general

Caminem per millorar la nostra salut

Caminem per millorar la nostra salut

Una proposta per fomentar l'exercici físic al lloc de treball  apostant per caminar de forma àgil, ha estat la guanyadora de l'última edició dels premis La Mar de Saludable a les millors iniciatives presentades per professionals del Parc de Salut Mar. Els premis s'han atorgat a la V Jornada Activa't, celebrada aquest 1 de juny.

La V Jornada Activa't ha permès conèixer les millors propostes presentades per professionals dels centres del Parc de Salut Mar per promoure els hàbits de vida saludables, els premis La Mar de Saludable. En aquesta edició, el projecte guanyador ha estat PASSOS, presentat per Gemma Portugués, que ha apostat per fomentar l'activitat física al lloc de treball per millorar la salut dels professionals del Parc de Salut Mar.

El projecte passa per mesurar la distància que es cobreix en determinats recorreguts dels centres per establir una comparativa amb el que suposaria en cas d'estar caminant per la ciutat. S'haurien de crear cartells a diferents punts amb aquestes distàncies, amb la intenció d'incentivar a fer aquests recorreguts caminant de forma àgil, amb un evident efecte sobre la salut dels professionals.

La segona proposta seleccionada ha estat Menjar la mar de sa, impulsada per Estefania Pascual, que proposa instal·lar infografies, imatges i fotografies amb missatges per fomentar una dieta cardiosaludable a diferents punts dels centres. També consensuar amb les empreses de les màquines expenedores de menjar la possibilitat d'oferir una varietat més gran de productes saludables. D'aquesta manera, es vol fomentar una alimentació més equilibrada, vinculada amb un menor risc d'accidents cardiovasculars.

El tercer projecte premiat és Eliminem l'ús de botelles de plàstic, proposat per Meritxell Pujagut. En aquest cas, s'aposta per instal·lar un major nombre de dispensadors d'aigua, per facilitar la hidratació als treballadors i ajudar a eliminar l'ús d'ampolles de plàstic entre els professionals.

 

Recomanacions del programa La Mar de Saludable

La jornada Activa't també ha servit per presentar el Programa de Salut emocional i física amb les recomanacions de les tres intervencions que inclou: Recol·loca't, Son reparadora i Benestar emocional. Així Esther Duarte, Núria Llarch i Matilde Caralps han parlat de la iniciativa 'Recol·loca't', per contribuir a una bona higiene postural i un bo to muscular.

D'altra banda, Miquel Félez ha explicat els detalls de les iniciatives referides a promoure la higiene de son. Per últim, Víctor Pérez i Robert Güerri, han parlat del benestar emocional des de la visió del professional de la psiquiatria i de la del sanitari que ha necessitat el seu suport.

Amb motiu de la V Jornada Activa't, aquest 1 de juny s'ha servit un menú especial saludable a les cafeteries laborals dels centres del PSMAR.

La Jornada també ha comptat amb la col·laboració de les empreses Sodexo i Agbar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat