Notícies

6 de maig de 2022 - Notes de Premsa

Metgesses, infermeria i estudiants de l’Hospital del Mar correran la Marató de Barcelona per la recerca en càncer de mama

Metgesses, infermeria i estudiants de l’Hospital del Mar correran la Marató de Barcelona per la recerca en càncer de mama

Deu professionals de l'Hospital del Mar participaran en la pròxima edició de la Marató de Barcelona, que se celebrarà el 8 de maig, amb l'objectiu de recaptar fons per a la recerca en càncer de mama a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. Els esportistes per l'Hospital del Mar han fet campanya entre els seus contactes, família i entorn més proper obrint cadascun d'ells un repte a la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org, demanant suport per assolir tant el repte esportiu com el repte solidari. La iniciativa, promoguda per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, ha arribat al podi solidari de la cursa, com una de les tres que més fons ha aconseguit recaptar.

Deu professionals de l'Hospital del Mar correran aquest diumenge la Marató de Barcelona amb l'objectiu de recaptar fons per a impulsar la recerca contra el càncer de mama que fa l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. Per agrair aquest esforç solidari, els investigadors que lideren la recerca en aquest camp a l'IMIM-Hospital del Mar els han mostrat el seu agraïment, lliurant-los unes samarretes commemoratives. La iniciativa impulsada per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar ha aconseguit entrar al podi solidari de la cursa com una de les tres accions que més suports ha reunit entre el seu entorn familiar i d'amics. Aquesta acció tindrà continuïtat amb altres proves esportives.

Marató_solidària

En aquest cas, els esportistes per l'Hospital del Mar han fet campanya entre els seus contactes, família i entorn més proper obrint cadascun d'ells un repte a la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org, demanant suport per assolir tant el repte esportiu com el repte solidari. Els organitzadors de la curs han facilitat un dorsal gratuït a tots els reptes que han superat els 500 euros de recaptació, i la Z Zurich Foundation, com a charity partner de la Zurich Marató de Barcelona, realitza una donació extra del 50% de tots els fons recaptats. Tota la recaptació es destinarà a projectes de recerca per avançar en la lluita contra el càncer de mama. 

Marató_solidària

S'hi han sumat professionals de diversos àmbits del centre. L'Ernesto Freire és lliterer a la Unitat de Cures Intensives, l'Àlex Marín, auxiliar d'infermeria al Centre Fòrum del Mar, i Mila Montero és metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses. La Blanca Montcusí és cirurgiana, en Juan Enrique Navas, digestòleg, la Laia Sans, nefròloga i l'Èric Sitjas és el responsable de l'àrea ambulatòria. També hi han participat tres estudiants de sisè de Medicina de l'Hospital del Mar, l'Ernest Famada, en Marc Ferrer i la Júlia Seco.

Marató_solidària

Com explica la Dra. Laia Sans, explica que "l'objectiu és acabar-la, perquè és part del repte, el repte és recaptar fons i acabar la marató de Barcelona". I anima a sumar per la recerca en càncer de mama. "M'encantaria que la gent s'apunti a córrer la marató que, amb els meus companys que estan fent també el repte des de l'Hospital del Mar, aconseguim recaptar tants diners com sigui possible per continuar la recerca en càncer de mama, i animar a tothom que ens ajudi a arribar al quilòmetre 42".

Marató_solidària

Una representació dels esportistes solidaris de l'Hospital del Mar estarà aquest divendres, a les 18 h, a l'Expo Sports de la Fira de Barcelona a Montjuïc, a l'espai de l'esportista solidari. Encara es poden fer donacions a través de l'enllaç https://www.migranodearena.org/usuario/fundacio-amics-de-l-hospital-del-mar

 

L'abordatge del càncer de mama a l'Hospital del Mar i l'IMIM

La recerca en càncer de mama a l'Hospital del Mar i a l'IMIM la lidera el Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica i director del Programa de recerca en càncer. La suma d'assistència mèdica de primer nivell i de recerca es completa amb la docència en aquest camp al Campus Universitari Mar, amb l'objectiu final de traslladar aquest coneixement i avenços des de l'àmbit de la recerca a les pacients. Metges i infermeres especialitzats en càncer de mama treballen per oferir una atenció individualitzada, on la qualitat mèdica va de bracet d'un tracte personalitzat. Un model que dona forma a la Unitat Funcional de Patologia Mamària.

Les línies de recerca principals se centren en l'estil de vida saludable i la prevenció del càncer de mama, la personalització de les campanyes de mamografia per al diagnòstic precoç i l'impacte de les noves plataformes diagnòstiques. També en el desenvolupament de tractaments quirúrgics i radioteràpics menys agressius, l'aplicació de la biòpsia líquida en el diagnòstic i seguiment de les pacients, les estratègies innovadores de teràpia molecular i immunoteràpia, l'atenció oncogeriàtrica especialitzada i la prevenció de les complicacions a llarg termini dels tractaments curatius.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat