Notícies

12 d'abril de 2022 - Notes de Premsa

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i la Fundació PIMEC signen un conveni per millorar el benestar psicològic de les persones empresàries i treballadores

L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i la Fundació PIMEC signen un conveni per millorar el benestar psicològic de les persones empresàries i treballadores

La COVID-19 ha accelerat la necessitat de conscienciar del benestar psicològic dels equips humans que formen part de les organitzacions pimes, davant d'una incertesa econòmica que s'agreuja amb la guerra a Ucraïna.

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar) i la Fundació PIMEC han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu comú de millorar la salut mental de les persones empresàries i treballadores, dins de l'àmbit de les organitzacions pimes. L'acord de col·laboració estableix que es facilitarà l'accés de les petites i mitjanes empreses adherides a PIMEC a la participació en el projecte europeu MENTUPP, a través de les intervencions dissenyades i facilitades pel Grup de recerca en Salut Mental de l'IMIM per a combatre l'estrès, el burnout i els símptomes depressius i ansiosos. 

Benedikt_Amann

El Dr. Benedikt Amann

Les petites i mitjanes empreses generen el 62,2% del PIB espanyol i el 72,4% de l'ocupació, per tant, constitueixen el motor de l'economia. Les empreses i persones autònomes dels sectors més castigats pels efectes de la COVID19 estan molt afeblits. Sense o amb pocs ingressos, endeutades, amb problemes de liquiditat i, sobretot, solvència, i amb l'ofegament de pagaments fixos (impostos i taxes, lloguers, o crèdits). Estem parlant, entre d'altres, del comerç, la restauració, l'hostaleria, el turisme, la cultura, el lleure, l'esport i l'oci nocturn, però sense obviar la incertesa que viuen també sectors com la construcció, les tecnologies de la informació i de la comunicació, la salut  i la indústria. Incertesa que augmenta de forma generalitzada per una nova guerra al centre d'Europa, amb una Ucraïna que està patint la invasió russa.

L'acord entre l'IMIM-Hospital del Mar i la Fundació PIMEC passa per la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l'atenció i la promoció de la salut, a través de l'assistència sanitària, la recerca científica i la innovació dintre del projecte europeu MENTUPP (Mental Health Promotion and Intervention in Occupational Settings, en català: Promoció de la Salut Mental i Intervenció a l'Entorn Laboral) per la millora del  benestar psicològic dins de les pimes dels sectors de construcció, salut i les tecnologies de la informació i de la comunicació.

L'IMIM-Hospital del Mar participa en aquest projecte d'investigació a gran escala finançat per la Unió Europea i denominat MENTUPP que aborda aspectes com l'estrès o el desgast, així com manejar símptomes depressius i ansiosos dins de les pimes, per millorar el reconeixement i el tractament a temps de la depressió en l'àmbit laboral i reduir la conducta suïcida, gràcies a les intervencions i materials facilitats a les empreses.

Des de la Fundació PIMEC es buscaran empreses dels sectors de construcció, salut i les tecnologies de la informació i de la comunicació que vulguin participar gratuïtament en aquest projecte europeu, que ja ha superat el pilot mostrant resultats molt positius. El material creat és interactiu amb informació rellevant entorn a l'estrès, benestar psicològic i símptomes depressius i ansiosos. L'investigador principal del projecte, el Dr. Benedikt Amann, emfatitza que "és crític crear consciència de la importància del benestar emocional i psicosocial dins de les pimes en general i també més enllà del projecte per crear al final més benestar econòmic en cada empresa".

El conveni de col·laboració entre l'IMIM-Hospital del Mar i la Fundació PIMEC disposarà d'una comissió de seguiment per avançar en l'objectiu de l'acord. Les empreses que participen hauran de passar per l'IMIM-Hospital del Mar i requeriran d'un consentiment informat de col·laboració específic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat