Notícies

4 d'abril de 2022 - Informació general

Participació de l’Hospital del Mar en la guia per a la humanització de l’atenció a persones amb drepanocitosis de la Fundación Humans

Participació de l’Hospital del Mar en la guia per a la humanització de l’atenció a persones amb drepanocitosis de la Fundación Humans

La cap de Treball Social de l'Hospital del Mar, Laura Morro, ha estat una de les expertes que han participat en la redacció de la guia publicada per l'entitat, Humanización de la atención a la persona con drepanocitosis.

La Fundación Humans acaba de publicar la seva primera guia per a la humanització de l'atenció a persones amb drepanocitosis, malaltia també coneguda com a anèmia de cèl·lules falciformes. Es tracta d'una patologia poc freqüent, però cada vegada amb més afectats a l'Estat, associada de forma habitual a la migració, tot i que en aquests moments cada vegada hi ha més casos autòctons.

Laura_Morro

Laura Morro amb la guia

En la redacció d'aquest document, la fundació ha comptat amb experts en salut i en polítiques socials, així com pacients i familiars. Entre ells, hi ha la cap de Treball Social de l'Hospital del Mar, Laura Morro, que ha format part del comitè tècnic que hi ha participat.

L'objectiu ha estat identificar quines són les carències i necessitats a l'abordatge i tractament de la malaltia a l'Estat per fer propostes de millora que posin en valor les diferents dimensions de la humanització i que reverteixen en benefici de les persones afectades, les seves famílies i cuidadors, així com dels professionals sanitaris. El document planteja recomanacions i conclusions per incloure a l'agenda política, així com accions dirigides al col·lectiu sanitari des d'una visió multidisciplinària, integral i humanística.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat