Notícies

14 de març de 2022 - Informació general

Noves certificacions ISO per al Servei de Patologia de l’Hospital del Mar

Noves certificacions ISO per al Servei de Patologia de l’Hospital del Mar

El servei ha certificat totes les seves seccions sota la norma ISO 9001:2015 i ha ampliat l'abast amb noves tècniques en base a la norma UNE-EN ISO 15189:2013.

Totes les seccions del Servei de Patologia de l'Hospital del Mar han assolit la certificació sota el paraigües del Sistema de Gestió de la Qualitat. Així, el passat 5 de gener, el servei va obtenir la certificació en base a la norma UNE-EN ISO 9001:2015. En aquest sentit, aquest any s'ha ampliat l'abast a les Seccions d'Immunologia i Citologia Hematològica.

Així mateix, el 3 de setembre de 2021, la comissió d'ENAC va aprovar el nou abast de tècniques acreditades del Servei de Patologia del PSMAR amb la norma UNE-EN ISO 15189:2013, que van ser avaluades durant l'auditoria de seguiment realitzada els dies 29 i 30 de març de 2021.

Durant la darrera auditoria, es van avaluar tant noves tècniques (estudi de variants (SNPs, INDELs; fusions a gens associats a càncer somàtic mitjançant seqüenciació massiva (NGS) en plasma (biòpsia líquida), estudi de les alteracions genètiques recurrents associades amb el mieloma mitjançant hibridació in situ fluorescent (FISH, entre altres) com les tècniques ja incloses a l'abast prèviament (Estudi de prevenció de càncer de coll uterí).

Totes aquestes fites en l'àmbit de la qualitat han estat possibles gràcies a la implicació i l'entrega de l'equip del Servei de Patologia, que ha realitzat les diferents tasques per poder aconseguir tots aquest èxits. L'objectiu amb la certificació UNE-EN ISO 9001:2015 i l'acreditació de les tècniques sota les normes UNE-EN ISO 15189:2013, és donar un servei de diagnòstic amb el màxim nivell tècnic i professional, per tal de satisfer les necessitats i expectatives dels pacients i afavorir la millora continua del sistema.

Des del Programa de Qualitat del Parc de Salut Mar, a través del Comitè d'Estandardització ISO, es faciliten eines comunes de gestió i un espai d'intercanvi entre serveis i unitats que es gestionen sota les diferents normes ISO.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat