Notícies

11 de març de 2022 - Informació general

Primera edició del Curs d’Hematologia per Atenció Primària

Primera edició del Curs d’Hematologia per Atenció Primària

El passat 3 de març es va celebrar a la Sala Josep Marull la primera edició d'aquest curs, a la qual van assistir mig centenar de professionals sanitaris, inclosos metges i metgesses, infermeres i gestores de casos, tant de l'Hospital com d'Atenció Primària.

El primer Curs d'Hematologia per Atenció Primària, organitzat pel Servei d'Hematologia de l'Hospital del Mar, es va celebrar de forma exitosa el passat 3 de març, amb l'assistència de 46 persones. El Dr. Antonio Salar, cap del servei, ha assegurat que "la jornada ens ha permès revisar diverses àrees de l'hematologia clínica i de l'hemostàsia (coagulació), a les quals és fonamental una bona connexió entre tots dos dispositius assistencials. D'aquesta manera, busquem una atenció més integrada del pacient, incrementar el valor de la nostra activitat professional i crear noves àrees de col·laboració futura entre l'Hospital i l'Atenció Primària".

Curs_Hematologia_Atenció_Primària

El curs es va articular al voltant de quatre eixos temàtics, al voltant dels quals es van desenvolupar els aspectes més rellevants i nous. Així, es va repassar el diagnòstic i maneig de les malalties hematològiques no neoplàsiques, amb els avenços en el diagnòstic i especial atenció a l'anèmia primària i la trombopènia. També es van tractar les malalties hematològiques neoplàsiques mieloides, analitzant la síndrome mielodisplàtica, les leucèmies agudes i les síndromes mieloproliferatives.

Curs_Hematologia_Atenció_Primària

Les altres taules de debat van tractar les malalties hematològiques neoplàsiques limfoides, tractant els darrers avenços en el diagnòstic i tractament de les síndromes limfoproliferatives cròniques, els limfomes, els limfomes T i limfoma de Hodgkin i les gammapaties monoclonals. També l'hemostàsia, el seu abordatge i els nous anticoagulants. A la jornada hi van participar metges i metgesses especialistes en aquest camp i d'atenció primària, així com professionals d'infermeria hospitalària, tant d'Hospital de Dia com de planta d'hospitalització d'hematooncologia, infermeres i gestores de casos d'hospital i d'atenció primària, biòlegs i altres professionals.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat