Notícies

8 de març de 2022 - Informació general

El nou Pla d’Igualtat del Parc de Salut Mar entra a la recta final

El nou Pla d’Igualtat del Parc de Salut Mar entra a la recta final

Cap a una #NormalitatFeminista

El PSMAR se suma a la reivindicació del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que reclama una igualtat efectiva i real, fugint d'una normalitat patriarcal que manté les desigualtats entre homes i dones. De fet, la institució està enllestint el seu nou Pla d'Igualtat, el tercer de la seva història, una vegada s'ha fet el treball de diagnòstic, el registre retributiu i l'auditoria retributiva.

La Comissió del Pla d'Igualtat del Parc de Salut Mar està enllestint els treballs per tenir a punt la proposta de mesures que s'incorporaran al tercer Pla d'Igualtat del PSMAR. Un document que respondrà als requisits establerts en la nova legislació sobre plans d'igualtat i sobre igualtat retributiva entre dones i homes. Fins ara, s'ha portat a terme el diagnòstic, el registre retributiu i l'auditoria retributiva.

Aquest pla busca integrar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'organització com a principi bàsic i transversal, incloure aquest principi en els objectius de la política de l'empresa i facilitar els recursos necessaris per a fer-ho. Es definiran els objectius generals, així com les mesures concretes, els indicadors de seguiment, els responsables de cada mesura i el calendari d'actuacions.

 

#NormalitatFeminista

Aquest 8 de març de 2022, Dia Internacional de les Dones, vol trencar amb la visió que, després de la pandèmia de la COVID-19 es torna a la normalitat, també pel que fa als drets de les dones. Una realitat que ha de ser molt millor, ja que és una normalitat patriarcal, a la qual, pel fet de ser dona, es cobra menys per la mateixa feina, es tenen feines més precaritzades i s'assumeixen les cures d'infants i persones dependents. Una normalitat que invisibilitza a les dones i fa creure que ja s'ha avançat molt i que els drets ja estan assolits.  

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat