Notícies

3 de març de 2022 - Informació general

L’Hospital del Mar participa en el Grup de Treball en Violència Obstètrica i Perspectiva de Gènere en Salut de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia

L’Hospital del Mar participa en el Grup de Treball en Violència Obstètrica i Perspectiva de Gènere en Salut de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia

Les doctores Elena Ferriols i Irene Romero formen part d'aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el passat mes de febrer. La tasca del grup multidisciplinari és la de generar consensos sobre aquesta qüestió i revisar des d'una perspectiva oberta l'anomenada violència obstètrica.

La Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia ha posat en marxa el Grup de Treball en Violència Obstètrica i Perspectiva de Gènere en Salut, format per una trentena de professionals sanitaris de diferents disciplines, amb la participació d'assessors externs. En formen part dues metgesses de l'Hospital del Mar, la Dra. Elena Ferriols, adjunta del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia, i la Dra. Irene Romero, adjunta del Servei d'Anestesiologia i Reanimació.

Grup_Violència_Obstètrica

Membres del grup de treball

Aquesta iniciativa, posada en marxa el passat mes de febrer, vol analitzar una realitat transversal, vinculada a la manca de perspectiva de gènere en diferents processos sexuals i reproductius de la dona, que constitueix un risc per a la seva salut i la dels seus fills i filles. Aquestes situacions provoquen que els professionals sanitaris es converteixin en segones víctimes davant la impossibilitat d'evitar o canviar determinades conductes d'altres professionals de la sanitat o de les institucions.

El grup de treball buscarà recollir i generar consensos respecte a aquesta realitat, amb l'objectiu de col·laborar entre els diversos centres sanitaris per aconseguir un part segur i respectat, entre altres moments de la vida sexual i reproductiva. També es revisarà des d'una perspectiva múltiple i sense prejudicis la violència obstètrica, amb la finalitat de desplegar estratègies de recerca i prevenció, i a la vegada, de sensibilització i formació. El treball que ara es posa en marxa s'alinea amb les propostes del nou Pla de Salut 2021- 2025 per millorar la qualitat de l'atenció que reben les dones durant qualsevol procés en salut sexual i reproductiva.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat