Notícies

4 de febrer de 2022 - Informació general

Iniciativa solidària per recaptar fons per la recerca en càncer de còlon i recte

Iniciativa solidària per recaptar fons per la recerca en càncer de còlon i recte

Professionals del Servei de Medicina Física i Rehabilitació han protagonitzat una acció de solidaritat nascuda d'un moment especialment dolorós, la mort d'un ésser estimat.

El passat estiu, la mort per càncer de còlon de la parella d'una companya del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, va sacsejar els professionals d'aquest servei. Aquest fet va iniciar una cadena filantròpica que ha acabat amb una donació solidària a la Fundació Amics de l'Hospital del Mar destinada, per una part, a reconèixer la tasca de l'equip que va atendre al pacient encapçalat per la Dra. Joana Vidal, i per l'altra a finançar la recerca que es porta a terme en el camp del càncer de còlon i recte a l'Hospital del Mar i a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

La Cecília Farràs, va afrontar el dol pel seu company prenent la decisió conjunta de no organitzar cap acte ni rebre flors, sinó demanar a familiars, amics i coneguts a impulsar un acte solidari en el seu record, ajudant a finançar la recerca en càncer de còlon i recte. Una iniciativa que va aplegar a la resta de personal del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, metges i metgesses, infermeres, fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals, secretàries i administratius. En total, es van recollir 750 euros.

Aquesta quantitat es destinarà a la recerca que encapçala la Dra. Clara Montagut en el laboratori del Grup de recerca clínica i traslacional en noves teràpies i biomarcadors en càncer de còlon i recte a l'IMIM-Hospital del Mar. En concret a un projecte que busca millorar el tractament d'aquesta malaltia i que ja ha estat reconegut en la primera edició del Programa d'Excel·lència CRIS de recerca contra el càncer. La Dra. Montagut, que també és la responsable de la Unitat de Càncer Gastrointestinal de l'Hospital del Mar, i el seu equip busquen esbrinar com es generen les resistències al tractament en aquest tipus de tumor, el paper del sistema immunitari i trobar estratègies per vèncer aquestes resistències.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat