Notícies

31 de gener de 2022 - Informació general

Una recerca liderada per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, seleccionada en la primera edició del projecte Cancer Innova

Una recerca liderada per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, seleccionada en la primera edició del projecte Cancer Innova

Glioblastoma o fàrmacs orals per a diversos tipus de càncer són alguns dels objectius dels projectes seleccionats per a la primera fase pel  seu interès clínic i industrial entre més d'un centenar de propostes.

El projecte "PARP2: una nueva diana terapéutica en tumores impulsados por c-myc", encapçalat pel Dr. José Yélamos, coordinador del Grup de recerca en Poli (ADP-ribosa) polimerases de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i del Servei d'Immunologia de l'Hospital del Mar, ha estat seleccionat en la primera edició de la iniciativa Cancer Innova, un consorci format per la Fundación Kaertor i l'Associació Espanyola Contra el Càncer en col·laboració amb les companyies farmacèutiques Janssen i Lilly, que compte amb el suport de la Xunta de Galicia. En aquesta ocasió s'hi han presentat 110 propostes de vuit països, de les quals s'han seleccionat cinc pel seu alt impacte clínic i industrial.

La recerca liderada pel Dr. Yélamos busca l'obtenció de compostos químics inhibidors de la proteïna PARP2, susceptibles de convertir-se en fàrmacs orals per al tractament d'un ampli ventall de pacients oncològics.  Per a desenvolupar-la l'equip de l'IMIM compte amb el liderat des de la Fundación Kærtor pels doctors José Manuel Brea i Richard Roberts.

 

Cancer Innova

Accelerar l'arribada als pacients de medicaments oncològics és el principal objectiu del projecte Cancer Innova, que busca identificar les necessitats clíniques no cobertes en el camp de l'oncologia pels actuals medicaments en el menor temps i cost possibles. Amb un pressupost inicial proper als cinc milions d'euros, és un projecte pioner en innovació oberta a l'Estat amb abast global que permet generar benestar econòmic i social, facilitant que els nous tractaments arribin abans als pacients i creant una poderosa xarxa internacional contra el càncer.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat