Notícies

25 de gener de 2022 - Informació general

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa

En relació amb les manifestacions del Comitè d'Empresa sobre la gestió de diversos aspectes organitzatius i assistencials al Parc de Salut Mar (PSMAR), en l'actual sisena onada de la pandèmia de la COVID-19, la Direcció del PSMAR considera necessari traslladar a l'opinió pública les següents consideracions:

- L'Hospital del Mar, com la resta de centres de Catalunya i de l'Estat, està vivint una situació d'elevada complexitat, amb una elevada freqüentació al Servei d'Urgències i a l'Hospital per part de pacients amb COVID-19 i altres patologies.

- Aquesta situació se situa en un context de la ja coneguda mancança estructural d'infermeres a tot el sector sanitari, fet que sumat a un elevat nombre de contagis, també entre els professionals sanitaris, a causa de l'alta transmissió de la infecció, dificulta la gestió de la plantilla, però no impedeix proporcionar als pacients l'assistència clínica necessària.

- Per gestionar la pandèmia l'Hospital del Mar disposa d'un pla de contingència elaborat per una comissió d'experts clínics a partir del coneixement científic i tècnic i de les experiències assolides al llarg de les diferents onades. El pla de contingència estableix els protocols a seguir davant l'increment d'ingressos de pacients COVID-19 i garanteix en tot moment l'atenció i la seguretat dels pacients, així com la dels professionals sanitaris que els atenen.

- D'aquesta manera, i davant les xifres actuals de pacients ingressats per COVID-19 (més d'un centenar de persones) tal com han fet a tots els centres sanitaris del país, s'han ampliat les àrees d'hospitalització destinades a l'ingrés d'aquests malalts. En aquest sentit, i d'acord amb els criteris tècnics de la comissió d'experts, la mesura no comporta cap risc per als pacients no-COVID-19 ingressats en les mateixes plantes, ja que es garanteix la separació física dels malalts en zones segregades i aïllades. A la vegada, els professionals sanitaris disposen d'equips de protecció personal (EPI), per atendre malalts COVID-19, fet que permet eliminar el risc de contagi a pacients amb altres patologies.

- En referència a les condicions laborals de la plantilla del PSMAR, aclarir que només fa quatre mesos es va aprovar el Conveni Col·lectiu, signat per la majoria dels membres del Comitè d'Empresa per a una vigència de 4 anys i acordant-se una millora substancial de les condicions laborals que el situa entre un dels més avançats del sector.

 

DIRECCIÓ PARC DE SALUT MAR

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat