Notícies

20 de gener de 2022 - Informació general

Estrenem UCI reformada

Estrenem UCI reformada

Ja han finalitzat les obres d'adaptació a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar, que han permès posar al dia l'equipament, dotant-lo de noves prestacions d'última generació, i renovar el seu sistema de climatització, garantint el confort i la seguretat ambiental de pacients i professionals.

Els treballs de reforma de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar, que, malgrat les dificultats de la pandèmia, s'han pogut realitzar gràcies a disposar de l'espai extra d'hospitalització creat durant la primera onada, ja han finalitzat i s'ha procedit al trasllat dels pacients crítics de nou al seu espai. Les obres, iniciades a finals del passat mes de setembre, han permès posar al dia les instal·lacions i el sistema de climatització, per tenir una UCI modernitzada, en la línia del nou equipament previst a les obres d'ampliació del centre.

Aspecte general de l’UCI

El Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei de Medicina Intensiva, explica que "la reforma era imprescindible perquè la instal·lació es trobava al límit i era absolutament necessària. Ens permet afrontar el futur per arribar en condicions a la nova UCI inclosa en l'ampliació de l'Hospital del Mar".

Un dels aspectes més innovadors és la reforma completa del sistema d'enllumenat de l'espai, que ara compta amb il·luminació circadiària tant a l'interior dels boxs com a la zona de treball dels professionals. Així els pacients poden mantenir el ritme dia-nit i pels professionals es programen cicles d'il·luminació de vuit hores, per tal que a cada torn de treball aquesta configuració els hi aporti el benefici de poder tenir regulat el seu cicle de treball i descans.

Els boxs amb la nova il·luminació

Els més de 200 punts de llum instal·lats es poden controlar de forma individual per canviar d'intensitat i de color, facilitant així un sistema d'avisos lumínics sobre diferents aspectes, com per exemple, alarmes vitals dels pacients, el nivell de soroll ambient (integrat amb un micròfon instal·lat al sostre de cada box) o l'estat de disponibilitat del box (net o pendent de neteja). A la vegada, a les portes de vidre dels boxs s'ha substituït l'antic sistema de persianes per vidres polaritzats que permeten que, mitjançant un interruptor, es puguin tornar opacs per garantir la intimitat dels malalts.

A tots els boxs s'han mantingut els televisors i rellotges que ja hi havia instal·lats per tal d'ajudar a les persones ingressades a conservar la seva orientació. Sis boxs disposaran d'un sistema de guies de sostre i de grua per mobilitzar els pacients.

També a tots els boxs s'han substituït els capçals antics per nous capçals penjats, sobre els que s'ha instal·lat tota la nova dotació de preses de gasos medicinals, de preses de dades i d'endolls i un nou sistema de comunicació pacient-infermera. Els dos boxs de dimensions més grans s'han preparat per poder acollir dos malalts en cas de necessitat, de forma que un d'ells disposa d'un capçal doble i l'altre s'ha dotat amb dues columnes de gasos suspeses a sostre. Així, a més de millorar la instal·lació antiga i facilitar la mobilitat dels professionals dins dels boxs, es realitzaran proves per testar el material que s'instal·larà a la futura UCI inclosa a l'ampliació de l'Hospital.

Trasllat d’un pacient

Amb tot, la reforma més destacada ha estat la renovació del sistema de climatització, amb la substitució de l'antic climatitzador i la reforma de tota la xarxa de distribució. A més de complir amb totes les condicions tècniques exigides a un espai com és una UCI, s'han implementat tots els aspectes de millora enfocats a garantir les condicions de màxima seguretat ambiental i confort de pacients i professionals. Així per exemple, s'ha tingut especial cura amb el disseny dels elements de difusió de l'aire a dins del box. I, a sis boxs la instal·lació permet poder seleccionar disposar de pressió positiva o negativa, per garantir condicions d'aïllament de malalts.

Aprofitant aquesta reforma de gran envergadura, s'ha millorat el conjunt de tota la instal·lació elèctrica i la de detecció d'incendis, a la xarxa de gasos medicinals s'ha modificat el disseny de l'anell per tal de disposar de més seguretat i redundància, i s'han cobert amb policarbonat totes les parets que eren de rajola de forma que s'aconsegueix una millora estètica, però especialment, també una millora pel fet d'incorporar un material de fàcil neteja i conservació.

Els nous equips de dispensació de fàrmacs

Finalment, cal destacar la instal·lació de dos punts de dispensació automàtica de medicaments, que facilitaran el control de l'emmagatzematge i la traçabilitat dels tractaments.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2022 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat