Notícies

20 de desembre de 2021 - Informació general

El Servei d’Urgències rep un premi de la Fundación Española de Toxicología Clínica

El Servei d’Urgències rep un premi de la Fundación Española de Toxicología Clínica

Un treball del Servei d'Urgències i de la Unitat Funcional de Toxicologia ha estat premiat com la millor comunicació presentada a les 25 Jornades de Toxicologia Clínica i 15 Jornades de Toxicovigilància, celebrades el passat mes d'octubre.

La Fundación Española de Toxicología Clínica ha distingit un estudi presentat per membres del Servei d'Urgències i de la Unitat Funcional de Toxicologia de l'Hospital del Mar com la millor comunicació presentada a les Jornades de Toxicologia Clínica i a les Jornades de Toxicovigilància, celebrades en format virtual el passat mes d'octubre. Es tracta d'un estudi epidemiològic de les visites realitzades al servei per contacte amb substàncies càustiques i per intoxicacions per fum.

Oriol_Pallas_Susana_Sanchez_August_Supervia

D’esquerra a dreta, Oriol Pallàs, Susana Sánchez i August Supervía

El treball, 'Evolución de las asistencias por productos químicos y gases tóxicos en un período de 7 años. Influencia de la pandemia por COVID-19', analitza els 427 casos atesos en aquest període de temps, realitzant una comparativa entre els sis anys previs al 2020 i aquest mateix any, marcat per la pandèmia. Els resultats indiquen que l'any passat el nombre d'intoxicacions amb intencionalitat suïcida es van incrementar, passant de representar el 2,1% en els anys anteriors a ser l'11,5%. A més, un major percentatge de pacients tenien antecedents psiquiàtrics (el 34,6% contra el 4% del període anterior). A la vegada, els ingressos a l'UCI van passar de representar l'1,3% del total de casos a ser gairebé el 6%.

Els autors del treball són August Supervía, Raquel Fortea, Maria Dolores Aranda, Carlos Clemente, Susana Sánchez i Oriol Pallàs.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat