Notícies

29 de novembre de 2021 - Informació general

El Dr. Lluís Grande, nou acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El Dr. Lluís Grande, nou acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El cap de Servei Emèrit de Cirurgia de l'Hospital del Mar i investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques va convertir-se en acadèmic numerari de la RAMC, en un acte celebrat el passat 28 de novembre a la seu de la institució.

El Dr. Lluís Grande és ja acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El nomenament es va fer efectiu el 28 de novembre, en un acte celebrat a la seu de la institució, en el qual el cap de Servei Emèrit de Cirurgia de l'Hospital del Mar i investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), va llegir el discurs, "Mostrem les dades: una recepta per millorar la qualitat en un servei de cirurgia acadèmic". La resposta va anar a càrrec del Dr. Laureà Fernández-Cruz, acadèmic numerari de la RAMC.

Dr_Grande_RAMC

El discurs del Dr. Grande va repassar els esdeveniments adversos, especialment a l'àmbit quirúrgic, així com la manera de prevenir-los. En aquest sentit, va reconèixer que els cirurgians no estan exempts de produir aquest tipus d'esdeveniments, però que la seva activitat està sotmesa a un escrutini particular, molt superior que els actes mèdics purs. Va fer una reflexió sobre un projecte de llarg recorregut, basat en la transparència i la rendició de comptes, portat a terme al Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar, el registre d'esdeveniments adversos, que ha permès monitorar-los i posar en marxa solucions individuals o col·lectives per reduir-los. Gràcies a això, s'han registrat un 60% menys de complicacions greus en els pacients. 

Dr_Grande_RAMC

Pel Dr. Grande, això demostra que "som el que fem cada dia. L'excel·lència no és un acte, és un hàbit". Una filosofia que també s'ha de transmetre als metges i metgesses en formació i, fins i tot, a l'alumnat dels Graus de Medicina i d'Infermeria, ja que "l'èxit és la suma de petits esforços repetits dia darrere dia per molta gent".

 

El Dr. Lluís Grande

Nascut a Lugo, és llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Cirurgia General, en Cirurgia de l'Aparell Digestiu i Doctor en Medicina. Va exercir com a cap del Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar entre els anys 2002 i 2018, quan va passar a convertir-se en cap de Servei Emèrit. És autor de 420 publicacions i de 649 comunicacions a congressos. També ha participat en 88 projectes de recerca i ha dirigit 24 tesis doctorals. Els seus treballs acumulen més de 7.500 citacions i té un índex-h de 42, que el situa entre els cirurgians amb més impacte bibliomètric a Espanya. Entre altres reconeixements, ha rebut la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya, el Premi Manuel Corachan de la Societat Catalana de Cirurgia i el Premi Grazzi de l'International Society of Surgery.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat