Notícies

25 de novembre de 2021 - Informació general

25-N, Apaguem el masclisme, no el deixem créixer

25-N, Apaguem el masclisme, no el deixem créixer

Les i els professionals de l'Hospital del Mar, amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

La violència contra les dones continua sent una xacra a la nostra societat. Només als serveis d'urgències del Parc de Salut Mar (Hospital del Mar i CUAP Peracamps) l'any passat es van atendre 157 casos i aquest any, fins al mes d'octubre, han estat 110. Unes xifres que demostren la necessitat de continuar conscienciant i treballant per eliminar les violències masclistes. Per aquest motiu, les i els professionals dels centres del Parc de Salut Mar se sumen aquest 25 de novembre, al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones i subscriuen el manifest unitari impulsat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, amb l'ajuntament de Barcelona la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i la Delegació del Govern a Catalunya.

L'entitat i tots els centres i professionals del PSMAR disposen d'eines per oferir atenció especialitzada a les víctimes, com l'algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual-violació, que permet actuar de forma més ràpida i respectuosa amb elles, així com els factors de sospita davant una possible agressió sexual o violació i les pautes a seguir per garantir la protecció de la pacient i el seu malestar. A més, la Comissió d'Atenció als Maltractaments reafirma la necessitat de prosseguir en la lluita contra la violència masclista i els maltractaments en general, informant, detectant i atenent a les víctimes i formant els professionals en l'atenció als maltractaments.

D'altra banda, des de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMAR), s'ha posat en marxa la Comissió per la Igualtat i les Diversitats, entitat interna al centre formada per docents, estudiants, PAS i membres de la directiva. Aquesta comissió, presidida per la professora i cap de Responsabilitat Social Mònica Alcalá, vetlla per la defensa d'una comunitat més igualitària, donant suport als diferents col·lectius a la institució. Dins de les iniciatives de la comissió hi ha una enquesta d'àmbit intern per entendre les preocupacions i necessitats de l'alumnat, i una bústia anònima en què podran comunicar situacions de discriminació, maltractament o violència dins del context de l'escola.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat